”Behöver inte hoppas på åska för att ha en chans”

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Marcus Ericsson positiv inför säsongens andra F1-lopp

Marcus Ericsson tog sina första poäng i Australien.

Nu hoppas på ännu fler i Malaysia.

– I år behöver jag inte hoppas på att det ska åska för att jag ska ha en chans, säger han.

Svensken hade ett tungt kval i Australien, men lyckades köra in sina första VM-poäng i formel 1. Efter ett år längst bak i fältet fick han nu chansen att vara med och slåss om de så viktiga poängen och han tog den.

Nu väntar säsongen andra tävling i Malaysia, en bana som inte på något sätt påminner om banan i Australien och ett klimat som är betydligt tuffare för både maskinen och människan.

– För mig som förare är de en enorm skillnad att komma till en tävlingshelg och veta att jag kan vara med och slåss om poäng om jag har en bra helg, säger svensken enligt motorsportmagazin.

– Förra året åkte jag till tävlingshelgerna och hoppades att det antingen skulle åska eller någonting annat skulle hända, för annars hade jag ingen chans att ta poäng.

Bil med potential

I Australien tog Sauber 14 poäng, det var klart mer än vad man hade hoppats på inför säsongsstarten och fler än vad teamet tog på hela förra året. Då lyckades man nämligen inte ta en enda poäng.

Dessutom visade Felipe Nasr att det finns potential i bilen, han kvalade bra och slutade femma i loppet.

– Det var en härlig känsla att köra in de första poängen, men jag började direkt tänka på Malaysias GP och på vad jag kan förbättra, säger han.

– Samtidigt var det några bilar och stall som hade problem och det gjorde att vi vann ett par placeringar. Vi måste vänta ett tag till för att kunna se hur bra vi egentligen är, men jag är övertygad om att vi kan säga att vi är här för att slåss om poäng.

Men det finns saker som han vill förbättra till årets andra tävlingshelg. Bland annat så var han missnöjd med kvalet, där han inte gick vidare från Q1.

– Jag var besviken på mitt kval i Melbourne och jag tror att det påverkade mitt lopp, säger Ericsson.

– Vi hade inte mycket tid på banan i Australien och det påverkade oss säkerligen till en viss del, men vi var dessutom lite för optimistiska när vi startade Q1 på den hårdare däckblandningen, säger svensken som bara hann med ett varv på den muka gummiblandningen.

– Vi hade kunnat göra det bättre, men det är en del av inlärningsprocessen.

Säsongens andra F1-lopp avgörs på söndag, kvalet på lördag.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Sauber F1

Formel 1

Motorsport