Stortalang klar för elitserien

SPORTBLADET

Norska superlöftet klart – fjärde norrmannen i klubben

1 av 4

IFK Kristianstad fortsätter sin storsatsning i svensk handboll.

Och man gör det med norrmän. Efter Kristian Björnsen, Christian O'Sullivan och Magnus Dahl har klubben nu värvat norska supertalangen Inge Aas Eriksen.

En av Norges största talanger i handboll kommer nästa säsong att dyka upp i elitserien.

20-årige vänsternian Inge Aas Eriksen har skrivit på ett treårskontrakt med IFK Kristianstad och blir därmed lagkamrat med landsmännen Kristian Björnsen och Christian O'Sullivan i Skånegänget. I klubben finns nu också målvakten Magnus Dahl som dock lämnar efter säsongen.

– Det skall bli spännande att prova på spel i en annan liga än den norska. Jag har ju bara hört gott om IFK och Kristianstad av mina landslagskompisar Kristian Björnsen och Christian O'Sullivan, så jag är övertygad om att jag kommer att trivas, säger Inge Aas Eriksen i ett pressmeddelande.

”Rätt för min utveckling”

Den norske landslagsmannen ersätter därmed Jonathan Stenbäcken som återvänder till tyska ligan och Lemgo nästa säsong.

– Jag tror också att det är helt rätt för min framtida utveckling att få träna två gånger om dagen och kunna fokusera 100 procent på handbollen. Jag ser också fram emot att få spela matcher inför 5 000 åskådare – fantastiskt, säger Eriksen.

Han lämnar därmed norska bottenlaget Stord efter säsongens slut.

– Vi har haft ögonen på Inge under något år och vi ser stor utvecklingspotential i honom, säger Kristianstads sportchef Mats Samuelsson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Handboll

Norge