”Är så trött på att låtsas att allt är bra”

Emma Igelström drabbad av tumör i livmodern: Jag är inte rädd

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Simstjärnan Emma Igelström har under sju månaders tid i hemlighet kämpat med smärtor.

Nu berättar 39-åringen att hon drabbats av en tumör i livmodern.

”Det enda jag önskar just nu är att kunna vakna en morgon och känna mig pigg, glad och inte ha ont. Jag vet att den dagen kommer, och jag har nog aldrig längtat efter något så mycket”, skriver Igelström på Instagram.

Emma Igelström är en av svensk simsports mest välkända utövare med bland annat fyra VM-guld och tre EM-titlar på meritlistan. 39-åringen har även efter karriären fortsatt vara en populär profil för den svenska sportpubliken som expert i Radiosporten och deltagare i SVT:s Mästarnas mästare.

”Visste att något var fel”

Nu berättar Igelström att hon under sju månader kämpat med stora smärtor.

”Jag är så trött på att låtsas som att det är bra hela tiden. I sju månader har jag kämpat. Kan vara de längsta månaderna i hela mitt liv. Det tog längre tid i vården än vad jag trott va möjligt. Men jag visste att något var fel. Jag känner min kropp. Men nu är det äntligen upplopp. Om några veckor ska skiten bort.
Jag har en tumör i min livmoder. En snäll sort säger de. Jag är inte rädd för tumörer. Rädslan över det är inte kämpig. Inte ett dugg.”

Simstjärnan Emma Igelström.
Foto: Peter Wixtröm
Simstjärnan Emma Igelström.

”Vet att den dagen kommer”

Igelström skriver på Instagram att hon gått igenom strålbehandling och behandlats med starka smärtstillande mediciner. Nu börjar hon också se ljuset i tunneln.

”Det enda jag önskar just nu är att kunna vakna en morgon och känna mig pigg, glad och inte ha ont. Jag vet att den dagen kommer, och jag har nog aldrig längtat efter något så mycket.
Jag är så sjukt glad över alla de som finns i min närhet just nu. Ni är bäst!
Jag hoppas alla respekterar att jag vill inte uttala mig mer om det just nu. Av respekt till mig själv men också mina närmaste. Den tiden kommer sen.”

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN