TV4

TV4 Sport visar amerikansk fotboll

Av: 

Henrik Norman

SPORTBLADET

På fredag startar den högsta ligan i amerikansk fotboll - Superserien.

Nytt för i år är att TV4 Sport kommer sända matcher varje fredag.

– Det finns en efterfrågan att se amerikansk fotboll på TV, säger Martin Söderberg, vice ordförande i Svenska Amerikansk Fotbollförbundet.

Tidigare har TV4 sänt SM-finalerna men nu är det alltså klart att det kommer visas en match varje fredag under namnet Friday Night Football.

– Intresset för amerikansk fotboll i Sverige är på frammarsch och Friday Night Football blir ett spännande och värdefullt tillskott till TV4 Sports portfölj av stark svensk ligasport, säger Hans Pekkari, Kanalchef TV12 och TV4 Sport.

"Antalet utövare växer"

Martin Söderberg, vice ordförande i Svenska Amerikansk Fotbollförbundet, säger att det finns en efterfrågan på att svensk amerikansk fotboll ska visas i TV.

– Det finns en efterfrågan. Vi är mycket nöjda med att TV4 Sport sänder sammanlagt femton matcher direkt från Superserien och slutspelet. Det är en stor och viktig del i byggandet av amerikansk fotboll i Sverige. Antalet utövare växer, framför allt på ungdomssidan, och vi hoppas att TV-sändningarna ska öka intresset både för att utöva och titta på sporten.

I premiären möter Tyresö Royal Crowns de senaste årens mästare Carlstad Crusaders.

ANNONS

Djurgården möter Hammarby i Allsvenskan på söndag! Missa inte veckans dramatik på Stryktipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

TV4

Amerikansk fotboll

NFL