Sköna beskedet – efter fula överfallet

SPORTBLADET

Överfallet på Tommy Latouche Gauvin i matchen mellan Bålsta och Nacka har skapat starka reaktioner.

Efter en heldag på sjukhuset kommer nu det sköna beskedet – Latouche Gauvin fick inga allvarliga skador efter crosscheckingen han fick i nacken.

Det var i onsdagens match mellan Bålsta HC och Nacka HC i den östra kvalserien till HockeyEttan som Bålstaspelaren Tommy Latouche Gauvin, i slutet av den första perioden, bentacklade Nackas Daniel Thomasson.

Det fick Daniels bror, Viktor, att agera.
Han tog snabba skär och crosscheckade en sittande Latouche Gauvin i huvudet.

– Han är väldigt ångerfull, dels för att han kanske har skadat en spelare, men dels för att han förstörde för vårt lag också, sa Nackas tränare Håkan Ferm till Sportbladet på torsdagen.

Tommy Latouche Gauvin var på sjukhus en större del av torsdagen, och ville inte kommentera händelsen.

"Jag väljer att helst inte ge någon kommentar. Min nacke är svullen och öm. Jag väntar på doktorn just nu", skrev han i ett SMS till Sportbladet på eftermiddagen.

Inga skelettskador

Sent på torsdagskvällen kom dock det sköna beskedet. Inga skelettskador i nacken, och inga andra allvarliga skador, upptäcktes på Latouche Gauvin.

– Han klarade sig från skelettskador. Han är blåslagen och omtumlad men mår bra! Vi tar det dag för dag, skriver Bålstas tränare och sportchef Robert Kimby till Sportbladet.

Bålsta spelar sin nästa kvalmatch på fredagen, där är Tommy Latouche Gauvin inte aktuell.