Avbröts mitt i badet – IOK-pamp gripen

SPORTBLADET

Skulle föras till polisstationen – i stället togs han till sjukhus

Han är misstänkt för illegal försäljning av OS-biljetter.

I dag greps IOK:s styrelsemedlem Patrick Hickey – mitt i badet.

I ett tv-klipp syns hur 71-åringen utan ett plagg på kroppen öppnar dörren för polisen som för bort honom från sitt hotell i Rio.

Det var under onsdagmorgonen som IOK-styrelsemedlemen och ordföranden i Europas olympiska kommitté Patrick Hickey föll offer för en polisrazzia mot 71-åringens strandhotell i Rio.

Irländaren är misstänkt för illegal försäljning av OS-biljetter, illegal marknadsföring och kartellbildning – och skulle därför plockas in till polisstationen för att förhöras.

Men tajmingen kunde varit något bättre.

Ett videoklipp som dokumenterade gripandet visar hur Hickey öppnar dörren till ett hotellrum, helt naken, eftersom han just vid det tillfället var i färd med att ta ett bad, enligt The Telegraph.

Fördes till sjukhus

Kort efter gripandet ska Hickey ha informerat polisen om sitt dåliga hjärta och i stället för att ta honom till polisstationen fördes han till sjukhus i ambulans.

Senare under dagen beslutade Hickey, vars tillstånd ska vara stabilt, sig för att tills vidare kliva åt sidan från sina roller i IOK, Europas och Irlands Olympiska Kommitté.

Det är genom den sistnämnda som Patrick Hickey är misstänkt för att ha hjälpt till att skicka biljetter vidare till obehöriga köpare som sedan sålt dessa för överpriser – något som ska ha genererat en totalt vinst på två miljoner pund.

– Vi vet inte vad anklagelserna handlar om än så länge men vi har fullt förtroende för rättssystemet här, säger IOK:s kommunikationschef Mark Adams i ett uttalande.

Hickey sitter just nu häktad i väntan på vidare utredning.

ARTIKELN HANDLAR OM

IOK

Sommar-OS