Norska stjärnorna chockade över beslutet

avRobert Rosén

Publicerad:
Uppdaterad:

Johaug och Bjørgen förvånade över Kallas beslut

Foto: Bildbyrån
Johaug.

Charlotte Kallas beslut att lämna det svenska landslaget förvånar.

Såväl Therese Johaug som Marit Bjørgen har reagerat på beslutet.

– Jag blev chockad när jag läste det, säger Therese Johaug i norska P4.

För att få till ett förbättrat samarbete med sin personlige tränare Magnus Ingesson fattade Charlotte Kalla, 28, beslutet att inte ingå i det svenska landslagets träningsgrupp den kommande säsongen. I Norge mottogs beslutet med stor förvåning.

– Det kom lite som en chock. Det är svårt att veta hela bakgrunden till vad som ligger bakom det, men det är säkert ett val hon tänkt länge på, säger Marit Bjørgen, 36, till norska P4.

Även Therese Johaug, 27, blev förvånad över beslutet.

– Det är klart att jag blev ganska chockad när jag läste det. Jag tänkte fort att det är ju inte 1 april, så jag blev väldigt överraskad över att hon gjorde det.

Fruktar inte förbättrad Kalla

Att Charlotte Kalla valt att stå utanför den svenska träningsgruppen är dock ingenting som Marit Bjørgen tror kommer påverka hennes resultat på ett negativt sätt.

– Charlotte har varit med i gamet länge och vet vad som måste till för att prestera på den högsta nivån, så hon kommer nog vara med och kämpa om pallplatserna nästa år också.

P4: Fruktar du en ny och förbättrad version av Kalla nästa säsong?

– Jag fruktar det inte. Jag hoppas faktiskt på det. Det är roligare med ju fler som kan vara med i toppen och kämpa.

”Hoppas hon lyckas”

Likt Bjørgen ser Therese Johaug framemot Charlotte Kallas förändrade träningsupplägg med tillförsikt.

– Jag hoppas hon lyckas med det. Jag vill Charlotte allt väl och om hon känner att hon blir bättre av detta, så måste hon få lov att köra sitt eget upplägg.

Även om Charlotte Kalla valt att stå utanför den svenska träningsgruppen kommer hon fortsätta att tävla för Sverige även i fortsättningen.

Publicerad: