Stjärnan avgjorde mot Norge

Foto: BILDBYRÅN
Alexander Galante Carlström.
SPORTBLADET

Sverige gjorde fem mål i sista perioden.

Det är spelet som landslaget tar med sig till gruppfinalen mot Tjeckien.

– Det var skönt att få avsluta med en bra period, sade Rikard Eriksson efter 8–2 mot Norge.

Resultatmässigt har Sverige fått en fin start på innebandy-VM i Lettland. 7–2 i premiären följdes av en ännu större seger mot Norge. Inledningen har gjort att laget har maximala fyra poäng och toppar grupp B.

Så långt är allt frid och fröjd.

Något värre är det med spelet: Passningarna sitter inte där de ska, löpningarna är inte tillräckligt många och spelarna – enligt Johan Samuelsson – är alldeles för bekväma och står mest längst sargerna.

"Bekväma"

– Det var ganska jämnt långt in i matchen, och det var inte den matchbilden vi hade förväntat oss, sade Rikard Eriksson, som hade två assist.

– Norge satte sina slumpmässiga chanser samtidigt som vi var lite ineffektiva och bekväma. Vi stod vid sargen i stället för att gå lite rakare på kassen.

Norge stack upp när Sveriges spel gick i stå: Markus Lindgjerdet satte 1–3, Ole Mossin Olesen 2–3.

Samtidigt verkade det vara precis vad Eriksson & Co behövde för att komma igång.

Galante Carlström klev fram

Efter Norges två reduceringsbollar – ett resultat av att svenska spelet hade gått i stå – klev Alexander Galante Carlström fram och satte 4–2 efter 6.56 och 1.49 senare satte han 5–2. Med Falunspelarens två mål tog Sverige ett stadigt grepp om matchen i Riga och Linus Nordgren, Kim Nilsson, Henrik Stenberg fastställde sedan slutresultatet.

Någon längre vila blir det dock inte för Sverige. Redan klockan 16.30 på tisdagseftermiddagen väntar Tjeckien i nästa gruppspelsmatch.

– De två första perioderna var vi inte nöjda med och det var skönt att få avsluta positivt. Det känns bra, tycker jag: Vi går in med positiv känsla, sade Rikard Eriksson.

– Vi har mött dem många gånger och vi vet vad vi som väntar.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM