”Vill åka allt – men det blir inte bra”

SPORTBLADET

Halfvarsson står motvilligt över tremilen och Hellner nästa helg: ”Man blir ju lite sugen”

1 av 2 | Foto: Bildbyrån

DAVOS. Calle Halfvarsson står – något motvilligt – över lördagens tremil trots att han ligger tvåa i den totala världscupen.

Men han tänker vara med och utmana om titeln.

– Jag ger inte upp den, säger han.

Efter tre pallplatser ligger Calle Halfvarsson tvåa i världscupen, 34 poäng efter Martin Johnsrud Sundby. Även Marcus Hellner har fått en bra start på säsongen och var tvåa på 10 kilometer fritt i Lillehammer förra helgen.

Men i Davos står Halfvarsson över tremilen och satsar bara på söndagens sprint för att inte slita för mycket på kroppen.

– Jag får inte bränna ut mig. Jag ska försöka hålla igen och inte bli för ivrig och hålla igen och inte köra allting, säger han.

Den starka inledningen på säsongen gör det dock svårt att vila.

– När man är med där i totalen och är strax bakom Sundby vill man åka nästan allt. Men samtidigt blir nog inte det bra heller, säger Halfvarsson.

VM viktigare

Även Hellner, som planerar att stå över nästa helgs världscuptävling i La Clusaz, tycker att det är svårare att hålla sig till planeringen efter den fina säsongsinledningen.

– Man blir ju lite sugen när det har gått bra, men planen är att åka hem och nu lär det väl bli så också. Man kan inte vara och tävla och resa på alla grejer, framför allt inte när det kommer en tour som man har tänkt att åka. Inför ett VM gäller det att få den där träningen, säger han.

Ingen av svenskarna har dock gett upp chanserna att vara med och fajtas om den totala världscupen.

– Jag ger inte upp den, utan hoppas ändå kunna vara med och slåss, men det är klart att VM är viktigare. Världscupen är en bonus om den går bra, säger Halfvarsson.

Hellner:

– Det blir nog svårt för mig, men det finns ju alltid en chans. Det är väl kul att vara högt upp, men jag tror att det är tufft att göra det.Framför allt är det väl för att fokuset är på VM, det är där jag vill vara i bäst form.

ARTIKELN HANDLAR OM