Efter rekordet – Härstedt klar för OS

SPORTBLADET

Dessutom är Anna Nilsson i fälttävlan klar

Foto: Axel Härstedt.

Personligt rekord och klarade kvalgränser på den sista dagen.

Nu är Axel Härstedt klar för OS.

– Att bli en olympier har varit min livs dröm, säger han.

Sedan tidigare var det klart att diskuskastaren Daniel Ståhl kommer delta i OS.

På måndagen förra veckan, den sista dagen för aktiva att göra resultat, drog Axel Härstedt till med nytt personligt rekord när han kastade 66,03.

Dessutom en meter och tre centimeter över SOK:s OS-kvalgräns.

– Att jag klarade det på sista dagen beror på att jag lyckades koppla bort mycket av den mentala pressen och fokusera på tekniken vilket är en av mina bästa egenskaper när jag kastar som bäst, sa Axel Härstedt då till Sportbladet.

Efter jättekastet – klar för OS

Landslagsledaren Karin Torneklint var tydlig vad hon tyckte.

– Jag har gjort en bra nominering, Axel har alla chanser och visat hög kapacitet. Men bollen ligger hos SOK och jag vet inte hur de resonerar. Men jag skulle bli besviken om han inte togs ut.

I går kom beslutet – Axel Härstedt får åka till OS.

– Olympiska spelen är mänsklighetens största fredsmanifestation. Oavsett om jag vinner, går till final eller inte går vidare från kvalomgången så ska jag representera mitt Ljunghusen, Höllviken, Vellinge, Malmö, Skåne och hela mitt fosterland genom att göra mitt bästa, precis som jag gjort sedan jag bestämde mig för att vandra den här vägen för 15 år sedan.

Kan bli fler namn

Det blev också klart vem som får den fjärde platsen i det svenska laget i fälttävlan. Sara Algotsson, Frida Andersén och Ludwig Svennerstål var redan nominerade – den fjärde platsen gick till Anna Nilsson. Linda Algotsson blir reserv.

Nu är totalt 152 idrottare från Sverige klara för OS – men det kan bli fler namn.

– Det kan vara så att det blir det här 152 stycken till slut. Men det kan bli något mer namn i morgon förmiddag också, vi får se, det säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo.

ARTIKELN HANDLAR OM