Efter vinsten – Stenson funderade på att sluta

1 av 5
SPORTBLADET

Henrik Stenson är den första manliga majorvinnaren i svensk historia.

Men det kunde sett betydligt mer annorlunda ut.

– Han funderade på att sluta, säger frun Emma Stenson.

Henrik Stenson är historisk.

Han är inte bara den första svenska manliga golfaren att vinna en major. Han slog även alla tider The Open-rekord, då han gick på hela 20 under par.

Men han har inte alltid haft det lätt. Sedan han vann både FedExCup och Race to Dubai har han vunnit... egentligen ingenting.

– När du är i en svacka tänker du inte på majors. Du tänker bara att han ska komma tillbaka. Men jag har alltid varit säker på Henrik, för han har ett så himla bra spel. Karriärer går upp och ner, men jag har inte varit allt för orolig, säger Emma Stenson, Henriks fru.

Funderade på att sluta

Hon säger att Stenson till och med, under en formsvacka, funderat på att lägga klubborna på hyllan helt och hållet.

– Jag minns att vi satt i köket för länge sedan, när han hade sin första svacka. Och han sa att: ”Jag kanske borde sluta”. Men jag har aldrig tvivlat på honom. Hans personlighet, mentala styrka och golfspel räcker så långt. Det var mer att han tog sig en funderare...

Var du tvungen att övertala honom?

– Well, när man har varit gift så länge och man är med honom genom allt, i med och motgång, då får man bara försöka säga de rätta sakerna. Få honom på rätt tankar. Ibland funkar det, ibland inte. Jag kan bara hoppas att jag gjort min del i allting, och att det bidrog till att han lyckades.

Var du nervös i dag?

– Skojar du? Det var den värsta dagen i mitt liv, haha.

Se fler highlights på viasatsport.se

ARTIKELN HANDLAR OM