Uppgifter: Nordiska duellen blir av

SPORTBLADET

Cecilia Braekhus och Klara Svensson ska mötas i Oslo

Foto: TT
Klara Svensson och Cecilia Braekhus.

Superfajten mellan Klara Svensson och Cecilia Braekhus såg ut att gå om intet.

Nu talar dock det mesta för att den svensk-norska boxningsduellen blir av.

Enligt VG kommer boxningsmatchen ta plats i Oslo den 28 januari.

Sedan Klara Svensson besegrade Mikaela Laurén i ett rejält upphausat prestigemöte på Hovet i Stockholm inleddes direkt spekulationerna om när svenskan skulle ta sig an den norska världsmästarinnan Cecilia Braekhus.

Men att få till ett möte parterna emellan har inte vart helt lätt.

Sportbladet kunde för en månad sedan avslöja att risken var överhängande stor att fajten över huvud taget inte skulle bli av.

Klara Svenssons team Sauerland och Ceciala Braekhus motsvarighet IMG Norden har haft svårt att komma överens i förhandlingarna, bland annat gällande fördelningen av intäkterna.

– De är på väg att dribbla bort en livs chans för Klara, sa Kristian Hysén, vd för IMG Norden, till Sportbladet.

Möts i Oslo Spektrum

Nu har dock uppgifter kommit upp till ytan som pekar på att fajten, trots allt, blir av. Norska VG tidningen hänvisar till flera källor som samstämmigt understryker att "det mesta ska vara klart" för att Braekhus och Svensson ska mötas på arenan Oslo Spektrum den 28 januari.

Uppgifterna varken dementeras eller bekräftas av Braekhus representanter.

– Det är ingenting som kan bekräftas av av oss, och vi är arrangör av nästa match som Cecilia ska boxas. Vem nästa motståndare blir och vilket datum som gäller är inte klart, skriver den norska boxarens advokat, Morten Andreassen i ett sms till VG.

ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning