Tävlingen avbruten – dödsfall på banan

Av: Martin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

Tragedi under golftävling: ”Kom åkandes på en bår”

1 av 2 | Foto: Getty Images

Damernas Dubai Masters är avbruten.

Detta efter att Anne-Lise Caudals caddie Max Zechmann fallit ihop och avlidit på det 13:e hålet.

– Jag såg honom komma åkandes på en bår på en golfbil, säger svenska golfspelaren Lynn Carlsson till Sportbladet.

Golfvärlden skakas av en tragedi.

Mitt under pågående Dubai Masters föll fransyskan Anne-Lise Caudals caddie Max Zechmann ihop på banan och avled.

Den tragiska händelsen ska ha skett på det 13:e hålet där den manliga caddien föll ihop med hjärtproblem och trots att sjukvårdare snabbt fanns på plats gick caddiens liv inte att rädda.

– Alla inom damernas Europatour är väldigt chockade och ledsna över dagens plötsliga dödsfall, säger Europatourens chef Ivan Khodabakhsh enligt The Sun.

Anne-Lise Caudal och caddien Max Zechmann
Foto: Getty Images
Anne-Lise Caudal och caddien Max Zechmann

”Kom åkandes på bår”

Svenska Europatour-spelaren Lynn Carlsson, 22, befann sig bara två hål bakom där dödsfallet inträffade och är chockad av händelsen.

– Jag såg bara caddien komma åkandes på en bår på en golfbil och därefter kördes han in i en ambulans. Det var väldigt obehagligt och man sätter saker i perspektiv efter en sådan här grej, säger Lynn Carlsson till Sportbladet.

Spelet återupptogs en kortare stund innan tävlingsledningen bestämde sig för att bryta.

– Då hade vi hunnit slagit ut och även slagit andraslaget. Men när de bröt visste vi inte riktigt vad de hade brutit för eftersom det även var på väg att bli dimma. Det var först när vi kom in som vi fick veta att han hade dött, säger Lynn Carlsson som så långt var bästa svenska med en femteplats.

Hur känns det att spela golf i morgon igen?

– Det blir speciellt. Det är så klart väldigt tragiskt och även om det inte var någon man kände så blir man berörd. Man vet ju vilka alla är.

”Vila i frid”

Dagens spel av tävlingen ställs in helt och i stället för att genomföra fyra rundor kommer tävlingen att avgöras efter tre rundors spel.

– Våra tankar och kondoleanser är med den drabbade mannens familj i den här svåra tiden. Må han vila i frid, säger Dubai Masters tävlingschef Mohammed Juma Bu Amin.

Anne-Lise Caudal, 32, är rankad 386:a i världen och har två Europatourtitlar på sin meritlista. Hon ska ha varit chockad och stöttats av funktionärer på plats efter händelsen.

Spelet återupptas igen under torsdagen.

Publicerad:

LÄS VIDARE