Belgiska stjärnan: "Vi spelade för vårt land"

SPORTBLADET

Höll den belgiska flaggan i handen

Foto: Sofie Hendrickx.

Luleå Baskets Sofie Hendrickx hedrade igår offren efter terrordåden i Belgien.

Landslagsspelaren höll den belgiska flaggan i handen när hon sprang in på planen.

– Jag förväntade mig inte att jag skulle gråta, men det är som att hjärtat blöder litegrann, säger Hendrickx till nsd.se.

Den belgiska landslagsspelaren Sofie Hendrickx spelade säsongens sista seriematch med sitt Luleå i går. Men det var en tung dag efter terrordåden i hemlandet.

– Hela världen vet vad som hände i Belgien. Tyvärr. Det var en tuff dag i går. När du spelar i landslaget och älskar ditt land så mycket är det svårt att se sådant hända. Inte bara i Belgien utan även i resten av Europa. Det är så hemskt för alla offer, det gör så ont, säger Hendrickx till nsd.se.

"Vi spelade för vårt land"

Trots alla känslor gjorde Hendrickx en bra match och stod för 15 poäng och sju returer mot Norrköping. Hon och landsmaninnan Julie Vanloo spelade för sitt land.

– Det var en tuff dag för mig och Julie i går. Det var så mycket saker på gång hela dagen, så i slutet av dagen hade jag huvudvärk på grund av alla känslor. Men vi spelade för vårt land i dag, säger belgiskan.

"Som att mitt hjärta blöder"

 Luleå vann tillslut matchen med siffrorna 75-64.

– Vi gjorde ett riktigt bra jobb i andra halvlek, då hade vi ett fantastiskt försvarsspel. Det var vad vi behövde göra, och vad vi saknade i första halvlek, säger Sofie Hendrickx.

När spelarna sprang in på planen innan matchen höll belgiskan landets flagga i sin hand. Under den tysta minuten kunde hon inte hålla tillbaka tårarna.

– Jag förväntade mig inte att jag skulle börja gråta, men det är som att mitt hjärta blöder litegrann. Men sen måste man fokusera, Jag ville vara aggressiv för mitt land, säger Hendrickx.

Luleå Basket står som segrare av grundserien. Första kvartsfinalen spelas den 30/3.

ARTIKELN HANDLAR OM