Rosbergs historiska seger

SPORTBLADET

Vann premiären i Baku - Ericsson långt från poängplats

1 av 2

Efter tre misslyckade lopp slog Nico Rosberg tillbaka.

Han vann Europas GP och utökade ledningen i VM.

– Det är fantastiskt, jublade Rosberg.

Nico Rosberg tog starten av Europas GP och kunde sedan kontrollera premiären i Baku och köra hem sin femte seger för säsongen.

– Det var en fantastisk helg, jag är otroligt nöjd med kvalet, med starten och med racet, säger Rosberg på prispallen efter loppet.

I och med att han vann samtidigt som han tuffaste konkurrent, teamkollegan Lewis Hamilton, slutade femma i dagens lopp utökade tysken ledningen i VM. Nu skiljer det 24 poäng mellan Mercedes båda förare.

– Jag hade något problem med motorn, det kändes som om det var ett problem med KERS. Det löste sig av sig själv när det var åtta varv kvar, men jag vet inte vad det var, säger Hamilton till Viasat Motor.

Perez på pallen  - igen

Sebastian Vettel, Ferrari, körde in som tvåa och tog sin andra pallplats i rad.

– Det var lite tufft under fredagen, men i går eftermiddag kände jag att bilen förbättrade sig och kom till mig på ett anat sätt. Det är fantastiskt bra för oss att ta två pallplatser på en vecka, säger Vettel på prispallen efter loppet.

– Vi har pacen i bilen och det känns som om vi är på gång.

Force Indias Sergio Perez körde om Kimi Räikkönen, Ferrari på det sista varvet och slutade trea. Mexikanen tog därmed en pallplats för andra loppet i rad.

– Jag visste att Kimi hade ett tidstillägg och att pallplatsen var säkrad men när jag såg att möjligheten fanns på det sista varvet så tog jag den. Det känns trots allt bättre att gå i mål som trea än som fyra, säger Perez som körde upp sig från plats sju.

– Vi körde bra i kvalet, men eftersom jag hade bytt växellåda och flyttades tillbaka så visste jag att jag behövde göra jobbet och ta mig upp i fältet. Jag ville göra det för teamets skull.

Glöm det Ericsson

Marcus Ericsson statade från position 20 och höll sedan till till långt bak i fältet.

– Det var inte det bästa racet från min sida. Redan på det första varvet kändes däcken helt annorlunda jämfört med vad jag och teamet hade räknat med. Vi hade tänkt göra ett depåstopp, men det gick inte alls. Jag fick inte igång någon av gummiblandningarna, säger Ericsson till Viasat Motor.

Svensken var 17:e  och näst siste man, han fick också stryk av sin teamkollega Felipe Nasr som slutade tolva.

Nästa deltävling avgörs i Österrike den första helgen i juli.

 Se alla highlights på viasatsport.se

ARTIKELN HANDLAR OM