Karlsson: ”Blev bara skogstokig en gång”

Borås vann i Karlssons comeback

Jonte Karlsson.
Jonte Karlsson.

Den satt långt inne men det blev en seger för Borås Basket i Jonte Karlssons comeback.

Efter 77-71 mot Jämtland kunde coachen andas ut.

– Det har varit väldigt mycket, säger han.

Jonte Karlsson lämnade jobbet som landslagschef i våras för att ta över Borås Basket. Profilen, som inte har coachat i ligan på sju år, inledde basketligasäsongen med en seger – men det blev en nagelbitare för hemmapubliken.

– Jag kände inte riktigt igen oss. Vi fick inte i gång vårt spel som vi ville. Sedan var Jämtland väldigt duktiga, de passade inte oss och vi gick aldrig något flow. Jag har ingen riktig förklaring till det, men jag tror att det var premiärnerver, säger Karlsson.

Brusewitz imponerade

Jämtland, som har missat slutspel de senaste säsongerna, satsar mot semifinal och det såg bra ut inledningsvis i premiären.

Nyförvärvet Mike Brusewitz ledde laget till en ledning med 24-17 efter den första perioden. Jämtland fortsatte att dryga ut sin ledning och hade som mest 31-20.

Då vaknade Borås. Hemmalaget kom ikapp, gick förbi och hade 42-38 i paus. Men Brusewitz fortsatte att skapa problem och det blev en jämn fajt hela vägen.

Det var inte förrän i slutsekunderna som Borås kunde säkra segern med 77-71.

– Det som avgör är vår defensiv. De gör bara elva poäng i fjärde kvarten och vi gav oss själva chansen att vinna. Vi har mycket att jobba med, men vi är väldigt glada att vi vann, säger Karlsson.

Hur var det för dig att vara tillbaka?

– Det var nervöst. Eller jag har sovit och jag är som vanligt och var ganska lugn. Jag blev bara skogstokig en gång. Men jag kände mig så där hajpad på något vis. Det har varit väldigt mycket med min show som folk har haft åsikter om, massor med journalister och mycket folk och förväntningar. Jag kan väl coacha lite bättre också så jag får väl ta på mig det, det är mitt jobb att de är redo. Men vi kommer att bli bra.

”Hade inte varit bra att torska”

Borås har dragit i gång webb-tv-programmet ”The Jonte Karlsson Show” som har fått mycket uppmärksamhet i basket-Sverige.

– Det var inte därför vi spelade dåligt. Det finns ett jäkla basketintresse i Borås och många som bryr sig på ett sätt som jag inte trodde så jag kände ”wow, det är bäst att man vinner det här”. Det hade inte varit bra att torska en premiär och jag tror att sådant spelar in lite grann, säger Karlsson.

På fredagen rullar basketligan herr vidare med Umeå-Luleå och Malbas-Nässjö.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.