Smällen: Roger Federer missar OS

SPORTBLADET

Måste vila ytterligare efter knäoperationen

OS i Rio tappar en tung profil.

I dag meddelade Roger Federer att han inte kommer delta i de olympiska spelen på grund av sin knäskada.

– Jag är extremt besviken, skriver han på sin Facebooksida.

Roger Federer, 34, har en tuff säsong i bagaget. I början av februari opererades schweizaren för en knäskada och i år har den forne världsettan för första gången sedan 2000 inte vunnit en titel.

Nu kommer nästa bakslag för Federer.

I dag meddelar han att han ställer in resten av säsongen – och missar OS i Rio.

"Måste ge kroppen tid att återhämta sig"

Via sin officiella Facebooksida meddelar Federer att rehabiliteringen från knäoperationen inte har gått som planerat och att han behöver mer tid på sig att bli skadefri.

– Jag är extremt besviken att behöva meddela att jag inte kommer kunna representera Schweiz i OS i Rio och att jag missar resten av säsongen. Doktorerna rådde mig att jag måste vila mina knän och ge kroppen tid att återhämta sig om jag vill spela på ATP-touren skadefri, vilket jag planerar att göra, skriver Federer.

"Jag är lyckligt lottad"

Det är ett stjärnfyllt startfält som ställer upp på Rios olympiska tenniscentret.

På herrsidan ställer bland annat Novak Djokovic, Andy Murray och Rafael Nadal upp och på damsidan återfinns Serena Williams, Angelique Kerber och Victoria Azarenka.

Trots att Federer nu missar OS och resten av säsongen skriver att han fortfarande är motiverad och planerar att komma tillbaka stark, skadefri och redo att spela 2017.

– Den ljusa sidan av det här är att jag har förstått hur lyckligt lottad jag har varit under min karriär med så få skador. Kärleken jag har för tennisen, matcherna, turneringarna och givetvis ni, mina fans, är fortfarande intakt, skriver Federer.

ARTIKELN HANDLAR OM

Schweiz

Tennis