”Märkligt att det bara händer mig”

SPORTBLADET

Lewis Hamilton misstänksam efter motorhaveriet som kan ha kostat honom VM-titeln.

Lewis Hamilton hade greppet.

Om loppet och om en ledning i VM.

Då gick motorn sönder.

– Det är fruktansvärt tufft att hantera detta, säger han.

Hamilton hade åtta poäng ner till Mercedeskollegan. Han skulle bara köra hem segern i Malaysia och ta över kommandot i VM.

Då havererade motorn.

– Jag fick ingen indikation. Plötsligt så började det ryka om bilen på rakan, berättar Hamilton för tyska RTL.

– Vad som häden kan jag inte svara på. Du måste fråga Mercedes. Det märkliga är att det bara är jag som har motorproblem i år, det händer ingen annan.

”Varför händer det bara mig?”

Lewis Hamilton hade problem med motorerna redan under inledningen av säsongen och inför Belgiens GP i augusti gjorde Mercedes flera motorbyten på hans bil för att inte riskera att han straffas för ytterligare motorbyten under hösten.

– Det är fruktansvärt tufft att hantera detta, det är inte enkelt. Jag försöker hålla huvudet kallt och jobba vidare, men det är väldigt märkligt, säger Hamilton.

– Mercedes har byggt 43 motorer vad det är men detta händer bara mig. Det är bara min motor som går sönder. Jag vet inte varför det inte är någon annan förare med en Mercedesmotor som drabbas. Det är bara hoppas att det blir bättre framöver.

Katastrof för Lewis

Hamilton var så besviken efter loppet att han antydde till brittisk media att det är någon hos Mercedes som inte vill att han ska vinna ännu en VM-titel.

– Detta är naturligtvis en katastrof för Lewis, jag har bett om ursäkt till honom och jag är ledsen för hans skull, säger Niki Lauda, styrelseordförande hos Mercedes, till RTL.

– Vi har flera krismöten nu och ska sedan plocka i sär motorn för att se exakt vad som hände så att det inte drabbar någon annan förare och så att det inte drabbar Lewis igen. På tisdag har vi nästa möte och till dess ska vi ha analyserat detta.

Red Bulls Daniel Ricciardo vann loppet före Max Verstappen och Nico Rosberg. Nästa F1-lopp avgörs i Japan om en vecka och när nu fem F1-lopp återstår leder Nico Rosberg VM med 23 poäng före Hamilton och det är 125 poäng kvar att köra om.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM