Ringde till Johaug: ”Var kaos – vi grät”

Landslagschefen om samtalet efter dopningsprovet

Therese Johaug fastnade i ett dopningstest.

Och det var norske landslagschefen Vidar Löfshus som fick ge den 28-åriga skidstjärnan beskedet via telefon.

– Det var bara kaos, säger han.

Ett läppbalsam gjorde att norska skidstjärnan Therese Johaug, 28, åkte fast för dopningspreparatet clostebol.

Och det var en förtvivlad och förkrossad Johaug som försökte redogöra hur misstaget gått till när hon mötte media på en presskonferens i går.

 Att bli beskylld för ett positivt dopningsprov är en utövares värsta mardröm. Men jag ska kämpa och ge allt för att visa att jag är oskyldig, sa en tårögd Johaug.

Om samtalet: Var kaos

Och det var landslagschefen Vidar Löfshus som fick ge Johaug beskedet.

Efter att ha blivit testad hemma i Oslo 16 september kom beskedet till norska skidförbundet att svaret på Johaugs prov var positivt.

Nu berättar Löfshus om det känslosamma telefonsamtalet.

– Det telefonsamtalet var bara kaos. Det var kaos för Therese och det var kaos för mig, säger Löfshus enligt Aftenposten.

”Vi grät tillsammans”

Johaug började att gråta när Löfshus lämnade beskedet att läppkrämen hon tagit fällt henne i ett dopningstest.

– Jag sa bara åt henne att sätta sig ner och ta det lugnt så att jag kunde köra hem till henne. När vi träffades grät vi tillsammans. Det var tungt och det är väldigt svårt att beskriva hur situationen var där och då, säger Löfshus.

– Jag hade aldrig trott att vi skulle behöva kalla till ännu en presskonferens efter att en norsk utövare brutit mot anti-dopningsreglerna. Det är svårt att förstå och en krävande situation för oss alla, säger landslagschefen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.