”Det vore härligt att slå ut Djurgården...”

SPORTBLADET

Stekhet storstadsmöte väntar

Foto: Frölundas Tom NIlsson i närkamp med Djurgårdens Robin Alvarez.

Djurgården besegrade Brynäs med 5–4 i den avgörande åttondelsfinalen.

I kvartsfinalen väntar nu ett hett storstadsmöte när Djurgården för möta Frölunda.

– Skulle vara härligt att slå ut Djurgården, säger Frölundaspelaren Tom Nilsson till Sportbladet.

Inför ett fullsatt Hovet vann Djurgården över Brynäs i den tredje och helt avgörande åttondelsfinalen. Det betyder att Frölunda och Djurgården kommer att drabbas samman i kvartsfinalserien i ett stekhett storstadsmöte.

– Jag satt och kollade på matchen, och Djurgården spelar en tuff och fysisk hockey, men de har det gjort hela säsongen. Jag gillar när det smäller i sargerna, så jag tror att den här matchserien kommer passa mig perfekt, säger Tom Nilsson till Sportbladet.

"Härligt slå ut Djurgården"

Inför den här säsongen värvade Frölunda tillbaka Tom Nilsson, efter en ettårig sejour i Torontos organisation. Nilsson tillbringade sin juniortid i Mora. Men han är från Tyresö och har spelat ungdomshockey i AIK. Nu vill den tidigare AIK-spelare sänka och slå ut Djugården.

– Det skulle vara härligt att slå ut Djurgården när man har hela, eller stora delar av släkten på plats, säger han.

Under måndagskvällen bar ett fullsatt Hovet fram Djurgården till en kvartsfinalplats. Tom Nilsson ser också fram emot att spela inför ett fullsatt Hovet.

– Det är helt underbart att spela inför ett fullsatt Hovet. När man väl spelar tänker man inte särkilt mycket på det. Men när man står i båset så märker man vilket tryck det är, säger Tom Nilsson och fortsätter.

– Ett fullsatt Scandinavium kommer också upp i samma klass. Vi kommer även spela i Frölundaborg, och i den arenan är väldigt tight och det blir ett härligt tryck.

Ett mer rutinerat lag än tidigare

Frölunda slutade på en andraplats bakom seriesegrarna Skellefteå och direktkvalificerade sig till kvartsfinal. Men i slutspelet är målsättningen högre.

– Vi går för guld den här säsongen. Det är inget snack om den saken. Spelar vi vårt snabba spel med högt passningstempo kommer vi att gå vidare till semifinal, då kommer inte Djurgården ha en chans.

Vad är det som talar för att Frölunda vinner den här säsongen?

– Förra säsongen gick vi till semifinal, och året före till kvartsfinal. Vi har byggt på oss rutin och satt ett bra grundspel. Den här säsongen är det vår tur.