Hamilton vann Österrikes GP

1 av 2
SPORTBLADET

Lewis Hamilton gjorde allt rätt, valde rätt däck och attackerade på det sista varvet.

Det gav honom segern i Österrikes GP.

– Jag är här för att vinna, säger han.

Nico Rosberg startade GP-loppet från sjätte position, men han trivs i Österrike där han vunnit de två senaste åren. Han gick om sin teamkollega Lewis Hamilton i samband med depåstoppet på det 22:a varvet och där trodde många att han hade avgjort tävlingen till sin fördel.  Men britten valde den hårdare gummiblandningen till sin sista stint, han jagade sin teamkollega i en intensiv kamp och körde om honom på det allra sista varvet.

– Det var en otroligt race, ett otroligt tufft race, säger Hamilton på prispallen efter loppet.

Bilen skadades

Rosberg försvarade sig hårt i kampen mot Hamilton och bilarna krokade i varandra vilket ledde till att VM-ledaren skadade sin bil och blev omkörd av ytterligare två bilar.

– Han gjorde ett misstag i kurva ett och jag fick möjligheten att köra om på utsidan i kurvan två, men där tror jag att han låste bromsarna och att det var därför han körde in i mig, säger Hamilton som vann Österrikes GP före Max Verstappen, Red Bull och Kimi Räikkönen, Ferrari.

Enligt Mercedes hade Rosberg problem med bromsarna under de sista varven. Domarna undersöker incidenten mellan Hamilton och Rosberg och det finns en risk att Rosberg straffas dels för kollisionen och dels för att han fortsatte loppet med en skadad bil. Men den inbördes kampen fick stallchefen Toto Wolff att slå näven i datorbordet i ilska och frustration

– Det här får oss att se ut som ett gäng idioter och det är oroligt respektlöst mot de 1 500 personer som jobbar med de här bilarna, sade en frustrerad Toto Wolff, som kallade agerandet vid kollisionen hjärndöd utan att ge någon av förarna skulden.

Tungt för svensken

Marcus Ericsson körde återigen utanför poängplats. Han gick i mål som 15:e av de 16 bilar som gick i mål.

– Det var ett dåligt race, en tung helg. Vi hade ingen fart alls. Jag trodde att det något kallare vädret skulle gynna oss, men jag fick inte däcken att fungera alls, säger Ericsson till Viasat Motor.

– Körningen kändes inte heller bra och känslan i bilen var allt annat än bra. Jag är besviken. Nu får vi en uppdatering på motorsidan till loppet i Storbritannien om en vecka och vi måste se till att bilen kan konkurrera.

Inte nog med att han fick stryk av sin teamkollega Felipe Nasr, Saubers båda bilar fick också stryk av Manor. Pascal Wehrlein gick i mål som tia och tog poäng. Det gör att Manor nu är före Sauber i VM-sammanställningen och det betyder många viktiga miljoner i slutet av säsongen.

Efter nio lopp är Sauber det enda teamet som inte har tagit någon poäng i år.

ARTIKELN HANDLAR OM