Ekström satsar mot tredje segern

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Flera svenskar hoppas på pallplatser i VM

Foto: TT
Ekström laddar för att få till en perfekt helg.

Efter två segrar och VM-ledning vill Mattias Ekström ha mer.

Gärna redan i helgen.

– Förra året var det en bra helg på Lydden Hill, men den var inte perfekt. Det ska den vara i år.

Efter två segrar, på Hockenheim och i Belgien så har den 38-årige svensken tagit över kommandot i Rallycross-VM. Han leder före de två senaste årens världsmästare Petter Solberg. Nu väntar den fjärde omgången på klassiska Lydden Hill i Storbritannien.

– Efter två fantasiska segrar vill vi behålla formen och banan har många kurvor som påminner om hur det är när man kör banracing och det borde passa mig bra, säger Ekström som har kört 15 år i den tyska serien DTM och som var tvåa i det andra loppet i den serien förra helgen.

Vassare än 2015

Även VM-trean, Johan Kristoffersson, är förväntansfull inför helgens tävling, även om han har haft rätt mycket otur under säsongen.

– Klart att man blir lite frustrerad, men trots att det studsat stolpe ut är vi med i toppen på mästerskapet. Killarna runt min bil är otroligt målmedvetna och ambitiösa, vi är snabba när allt stämmer, trygga i det koncept vi har och vet att vi har kapacitet att vinna tävlingar, säger Kristoffersson som var trea i tävlingen förra året.

 – Vi hade bra starter på Lydden Hill 2015, men sett till fart var vi inte bäst. Jag hoppas att vi kan vara betydligt vassare i år. Det är många poäng att tävla om i kvalomgångarna och fram till semifinalen gäller det verkligen att vara smart för att få med sig så många som möjligt av dem.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM