Publicerad:
Uppdaterad:

Kalla om uppbrottet med Svanebo

Av: Simon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:
Kalla bröt upp med pojkvännen Svanebo ifjol
Foto: Pernilla Wahlman / AFTONBLADET
Kalla bröt upp med pojkvännen Svanebo ifjol

Charlotte Kalla, 30, är en av skidstjärnorna som är singel.

I en intervju med Dagens Nyheter berättar hon om villkoren för ett framtida förhållande – och om svårigheten att vara privat.

– Det är inte meningen att alla ska ha insyn i alla känslor som rör sig kring mig, säger Kalla till tidningen.

Foto: Patrick Trägårdh / AFTONBLADET

Den svenska skidpremiären är i full gång i Gällivare. Charlotte Kalla, 30, slog till direkt och vann damernas fem kilometer fritt i överlägsen stil på fredagen och fortsätter tävlandet under lördagen, då på tio kilometer klassiskt.

– Jag försökte öppna offensivt och det kände jag verkligen att jag kunde, sa Kalla på fredagen.

Samtidigt har delar av rapporteringen inför skidsäsongen handlat om åkarnas relation till varandra, deras rivalskap – och om deras förhållanden.

”Skulle bara komplicera det”

Sedan Kalla slog igenom har hon haft två förhållanden, båda med skidåkare – Tiio Söderhielm och Anders Svanebo. För tio månader sedan kom det ut att Kalla och Svanebo gjort slut, men anledningen till separationen är något Kalla undvikit att prata om.

I en intervju med Dagens Nyheter berättar hon att de fortfarande är vänner.

– Ja, det är vi. Men jag tror också på att inte ha så mycket kontakt nu den första tiden. Det skulle bara komplicera till det, säger Kalla, och berättar att hon skulle kunna tänka sig att vara tillsammans med någon som inte är skidåkare.

–  Ja, det tror jag. Bara jag får förståelse och acceptans för att det här tar väldigt mycket tid. Det är svårt att helt släppa det (jobbet som skidåkare) och gå ifrån mina rutiner.

”Alla delar kommer inte fram”

I intervjun med DN pratar Kalla också om svårigheten att vara privat, att skilja idrottsmänniskan från privatpersonen.

–  Jaaa… men alla delar av skid-Charlotte kommer inte fram.  Jag vill inte släppa fram alla färger i min palett och det är det som är det privata. Det är inte meningen att alla ska ha insyn i alla känslor som rör sig kring mig. Det är de bitarna som gör en till en hel person. Precis lika viktigt som det är att jag och mina vänner kan skratta tillsammans är det att kunna dela grubblerierna med dem. Jag är mån om att berätta sånt till folk jag litar på, så att det inte ska bli så offentligt, säger hon.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: