H65 Höör skrällde i Tyskland

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

avTT

SPORTBLADET

Svenska mästarna H65 Höör är vidare till gruppspelet i EHF-cupen i handboll efter att ha slagit ut den tyska storklubben Metzingen.

Det blev seger på bortaplan, 29–28, och eftersom hemmamötet slutade oavgjort, 24–24, blev det avancemang med minsta möjliga marginal.

- Helt jävla underbart. Vi slutade aldrig att tro på oss själva. Det här var som att spela en SM-final - och vinna den igen, säger sjumålsskytten Marie Wall.

Niometersspelaren Anna Olsson var bäst framåt i Höör med åtta mål och även målvakten Jannike Wiberg gjorde en stormatch.

Metzingen, som ligger tvåa i tyska Bundesliga, började matchen bäst och såg ut att kunna ta hem matchen ganska komfortabelt. Tyskorna ledde med som mest fem bollar, 14–9 i slutet av den första halvleken.

– Det såg inte bra ut när vi låg under med fem mål mitt i den första halvleken, men lite 7-6-spel och ett par omställningar så var vi ändå med bra inför andra halvlek där vi fick en bra start. Då tror jag att Metzingen blev darriga, säger tränare Ola Månsson i ett pressmeddelande.

Ja, svenskorna kom tillbaka och höll jämna steg mot tyskorna i den andra halvleken. Med bara 20 sekunder kvar kunde Emma Lindqvist avgöra matchen med 29–28-målet.

– Vårat mål innan säsongen var att gå vidare till gruppspelet och nu är vi där. Motståndet kommer naturligtvis att bli stenhårt, men vi ska se till att njuta av varje match, säger Marie Wall.

ARTIKELN HANDLAR OM

H65 Höör