Charlotte Kalla prisas internationellt för sin sportslighet

avAdam Borg

Foto: ERIK ABEL / TT / TT NYHETSBYRÅN

Charlotte Kalla prisas inte bara för sina insatser i skidspåret.

Nu har hon även fått ta emot ett internationellt pris som årets Fair play på grund av hennes sportslighet och sina värderingar.

– För mig är det så viktiga frågor, säger Kalla till SVT.

Charlotte Kalla hade ett fantastiskt tävlingsår i längdskidspåren där hon bland annat tog fyra medaljer under OS i Pyeongchang. Men Kalla får inte bara ta emot priser för hennes prestationer inom längdskidåkningen. Nu prisas hon också som årets Fair play 2018. Ett pris hon får ta emot på grund av hennes sportslighet och värderingar. 30-åringen fick ta emot priset under Fair Play Awards i Toscana där hon dessutom blev utsedd till Fair Play-ambassadör.

– Det är med stor stolthet och ödmjukhet som jag blev utnämnd till ambassadör i går. Det är så många sunda värderingar som kommer med idrotten, jag är jätteglad att jag fått förmånen att vara elitidrottare men också på vägen upp till elitnivå fått med mig bra och sunda värderingar, säger hon till SVT och fortsätter:

– För mig är det så viktiga frågor, att alla ska få vara med, att man tävlar på lika villkor. Det har varit en självklarhet genom hela min idrottskarrär. Jag är jätteglad över den fostran idrotten gett mig.

”Stort att få tillhöra den skaran”

Det ärofyllda priset har delats ut sedan 1997 till idrottare som representerar just Fair Play. Tidigare har bland annat den norska skiddrottningen Marit Björgen och den förre Formel 1-föraren Michael Schumacher tagit emot priset.

– Det känns stort att få tillhöra den skaran, lite overkligt. Just Marit Björgen är ju en stor förebild för mig, säger hon.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM