Nya monsteravtalet – gör honom till den bäst betalda någonsin

avSimon Norberg

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Mark Humphrey / TT / NTB Scanpix

I våras när Atlanta Falcons skrev nytt kontrakt med quarterbacken Matt Ryan blev han den bäst betalda spelaren någonsin i NFL.

Green Bay Packers och Aaron Rodgers ser nu ut att radera rekordet med råge.

Enligt ESPN har stjärnan skrivit på ett fyraårskontrakt som kan ge honom upp till drygt 1,6 miljarder kronor.

Aaron Rodgers, 34, draftades av Green Bay Packers 2005 och har sedan dess representerat klubben. 2008 tog han över rodret som den startande quarterbacken när den rutinerade Brett Favre slutade.

Då blev Rodgers den första spelaren i NFL:s historia att passa för över 4 000 yards i båda av sina första inledande säsonger som startande QB och 2010 vann han sin hittills enda Super Bowl tillsammans med Packers.

Till 2023

34-åringens betydelse för klubben är stort och i dag rapporterar ESPN att han skrivit på ett fyraårskontrakt med klubben.

I maj skrev Atlanta Falcons quarterback Matt Ryan på ett monsterkontrakt värt cirka 1,1 miljarder kronor och blev då den bäst betalda spelaren någonsin i NFL.

Nu raderar Rodgers det rekordet och rapporterna säger att avtalet kan bli värt upp till 180 miljoner dollar, cirka 1,6 miljarder svenska kronor. Kontraktet går således ut när Rodgers fyller 40 år, 2023.

Framtungt kontrakt

Han blir garanterad minst 1,2 miljarder.

Kontraktet är uppbyggt så att 34-åringen får en stor del av pengarna redan första året. Fram till maj 2019 kommer han tjäna de första 730 miljonerna.

– Jag hade älskat att få avsluta min karriär här. Alla spelare vill själva kunna bestämma hur de avslutar, även om det inte är så vanligt. Jag ska försöka spela så bra jag bara kan flera år framöver och förhoppningsvis blir det här resten av karriären, sa han till sajten tidigare i somras.

Aaron Rodgers, som har vunnit titeln som NFL:s mest värdefulla spelare vid två gånger, 2011 och 2014, är tillsammans med den tidigare racerföraren Danica Patrick.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM