Verstappen avkörd i ledningen av Brasilien GP

Attackerade Ocon våldsamt- straffas

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Max Verstappen hade ledningen.

Men blev avkörd av Esteban Ocon i samband med varvningen och förlorade segern.

Efter loppet attackerade han fransmannen med könsord och händer.

– Hade inte FIA stoppat honom hade han slagit mig, hävdar Ocon.

Det gick inte att ta miste på Max Verstappens ilska efter Brasiliens GP i F1. Han hade nämligen greppet om loppet efter att ha kört otroligt bra. Han hade kört upp sig med hjälp av en mycket bra första stint och tagit sig förbi Lewis Hamilton och hade greppet om loppet - men blev avkörd i samband med en varvning.

– Du kör genom fältet och har en så bra bil och strategi, sedan blir du avkörd av en sådan idiot när han ska bli varvad, säger Max Verstappen efter loppet.

Verstappen avkörd i samband med varvning

I samband med att han skulle glida om Esteban Ocon, Force India, missbedömde fransmannen situationen och de båda bilarna körde i hop. Verstappen snurrade och tappade lendingen till Lewis Hamilton.

– Jag vet inte vad jag ska säga, säger en besviken Verstappen.

Därefter letade holländaren upp Ocon, förolämpade honom med könsord och tog till handgripligheter.

– Max kom emot mig, puttades och blev våldsam. Om inte funktionärerna hade stoppat honom hade han slagit mig, säger Esteban Ocon när han möter media efter loppet.

– Man slåss på banan, inte vid sidan av den. Du kan prata, men du ska inte slå någon annan. Det är inte manligt. Efter depåstoppet fick jag tillåtelse av teamet att försöka ovarva mig själv. Jag var snabb, men när det var dags för Max så gick vi i varandra.

Domarna straffade Esteban Ocon under loppet, efterspelet i depån tog de upp i ett extra möte och där fick även Max Verstappen en bestraffning. Han måste infinna sig som FIA-instruktör för ungdomsförare vid två tillfällen under det kommande halvåret.

Ericssons bil trasig - svensken bröt

Tävlingen vanns av Lewis Hamilton som också säkrade säsongens andra VM-titel när Mercedes nu vann märkes-VM. Max Verstappen slutade tvåa och Ferraris Kimi Räikkönen trea. För Marcus Ericsson gick det däremot sämre. Han drabbades av skador på bilen redan innan loppet.

Därefter gjorde han en riktigt dålig start, tappade fyra placeringar redan på det första varvet i Brasiliens GP och sedan rasade han i fältet.

– Jag gjorde en dålig start, men det var något som gick sönder på varvet till griden. Jag vet inte om vi lyckades laga det, men bilen var svårkörd redan i de första varven och till slut gick det inte att köra alls, säger Marcus Ericsson till Viasat.

Svensken tvingades bryta loppet och var besviken efteråt, nu har han bara ett F1-lopp kvar innan han blir tredje förare i Sauber och ska koncentrera sig på IndyCar.

– Det var riktigt tråkigt det här, avslutade han.

Ett lopp återstår av F1-säsongen 2018, det avgörs i Abu Dhabi den första helgen i advent.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad: