Tappade allt på slutet: Det kokar i arslet

avKristoffer Bergström

Med ett par hundra meter kvar ledde Laura Dahlmeier sprinten i Antholtz.

Men en tröttkörd tyska stapplade i mål utanför pallen.

– Jag vet hur jobbigt det är. Det kokar i arslet, säger Björn Ferry till SVT.

Jerringprisvinnaren Hanna Öberg slet hårt i sin första tävling efter Idrottsgalan. På den höga höjden i italienska Antholtz-Anterselva tog hon sig runt sprinten på 34:e bästa tid.

Hur det var?

– Lite syre. För mig var det ganska tufft. Jag har ett tempo i spåret som är för långsamt, men går jag fortare drar jag på mig mjölksyra. Jag behöver någon dag till på höjden för acklimatisera mig, säger Öberg till SVT.

Orkade inte på slutet

Mona Brorsson sköt fullt och var bästa svenska på plats 21, sju placeringar före Linn Persson. Men en bra bit framför dem stod segern mellan tjeckiskan Marketa Davidova, som överraskande gick i mål som ledare, och tyska stjärnan Laura Dahlmeier som sköt fullt och ledde med 0,2 sekunder i den sista mellantiden, ett par hundra meter från mål.

Men vägen till det korta upploppet var plågsam. Dahlmeier orkade inte stå i fartställning, orkade inte trycka de sista tagen före den sista backen.

”Det är fruktansvärt”

På upploppet gick hon för seger, men tappade sina två tiondelar. Och de två sekunderna hon hade på Kaisa Mäkäräinen. Och ytterligare en på Marte Olsbu Röiseland.

Dahlmeier kom bara fyra och föll ner i snön och andades tungt.

Hur DET var?

– Jag vet hur jobbigt det är. Det kokar i arslet. Man håller på att dö. Det är fruktansvärt. Hon gjorde det för segern, men det räckte inte i dag. Hon hade det inte i kroppen, säger SVT-experten Björn Ferry.

Foto: SVT
Laura Dahlmeier.
ARTIKELN HANDLAR OM