Svensken ströps ut i UFC

avEmilia Cederholm, TT

Publicerad:
Uppdaterad:

Den svenske UFC-fajtern David Teymurs mäktiga svit är bruten.

I UFC Fortaleza i natt förlorade Teymur för första gången i UFC sedan brasilianen Charles Oliveira strypt ut honom i den andra ronden.

Matchen började dåligt för svensken som fick poängavdrag på grund av en ögonpetning. Oliveira påverkades märkbart av ögonpetningen men kunde ändå fortsätta matchen.

1 av 2 | Foto: Viasat/Viaplay

– Jag kunde inte se något, jag trodde inte jag skulle kunna fortsätta men jag bad till gud att hjälpa mig. Jag tror inte det var Teymurs mening att skada mig i ögat, han vill bara fajtas, sa brassen efter matchen.

Det hela avgjordes i den andra ronden. Oliveira fick in en armbåge som satte Teymur helt ur spel. Oliveira fortsatte med flera uppercuts och fick tillslut ner svensken på golvet där han lyckades strypa ut honom. Det var Oliveiras fjortonde seger via submission, flest någonsin i UFC:s historia.

– Jag är inte den bästa, jag är bara nummer ett. Folk tror inte att jag kan göra annat men kom upp hit och möt mig. Jag är också en boxare och en brottare, sa Oliveira efter segern.

29-årige lättviktaren Teymur, som debuterade i UFC i februari 2017, hade inför mötet med Charles Oliveira vunnit alla sina fem UFC-möten.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

UFC

MMA