Svenske VM-stjärnan gör mål var tredje minut

Av: Johan Flinck

Publicerad:
Uppdaterad:
Simon Jeppsson är en av VM:s mest effektiva spelare.
Foto: Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN
Simon Jeppsson är en av VM:s mest effektiva spelare.

HERNING. Simon Jeppsson har inte fått spela mycket i VM.

Men han är faktiskt VM:s näst effektivaste spelare.

Superskytten gör mål var tredje minut han är på planen.

Simon Jeppsson har spelat minst av alla svenska spelare som varit med i hela VM.

Vänsternian blev fast på bänken i tre av fem matcher i gruppspelet. I de andra två spelade han fem respektive sex minuter och sköt totalt tre skott, varav två i mål.

I mellanrundan har det blivit lite mer speltid. Bombkastaren kom in både mot Tunisien och Norge, fick 10–11 minuter, och smällde dit flera skott.

– Jag ska inte säga att jag kommit in i lägen som bara varit tacksamma. Men i början av VM var det bara att komma in och skjuta. Mot Norge var det i ett krystat läge och jag skulle komma in och försöka lätta lite på det. Dt var skönt att tre av fem gick in.

23-åringen hade dessutom fyra assist mot Norge.

Spelar bara anfall

– För egen del känns det bra. Men det betyder inte så mycket när vi missat första matchbollen till en semifinal, säger Jeppsson.

Totalt har det blivit 32 minuter i VM och på dem har lundensaren smällt dit 10 mål. Det gör honom till VM:s näst mest effektiva spelare sett till mål i förhållande till speltid.

– Simon har gjort det jättebra.

Jeppsson gör mål var tredje minut.

– Jaså?! Kul!

Men tilläggas ska att Jeppsson aldrig spelar försvar.

– Så min speltid är ju bara i anfall. Man kanske ska dubbla den egentligen.

Värst är ungraren Zsolt Balogh som hann göra 27 mål på knappt 1,5 timmes speltid innan han blev skadad mitt i gruppspelet.

Bänkad i Flensburg också

Då Kristján Andrésson inte alls vill använda Jeppsson i försvaret och man inte vill ha ”det långa bytet” mellan försvar och anfall på vänsternio är Jeppsson egentligen bara aktuell för spel i den halvleken när vänsternian har närmast till bänken.

– Jag hoppas han får spela ännu mer försvarsspel hemma i Flensburg. Då blir han en viktig pjäs för vårt landslag framöver, säger Andrésson.

Jeppsson har varit bänkad mycket i Flensburg också i höst.

– Man lär sig att hantera situationen hyfsat bra. Jag försöker hitta energi på andra plan. Man måste vara beredd både fysiskt och psykiskt när man får chansen. Jag får lära sig att hantera situationen men samtidigt är det inget jag vill ska bli en vana, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE