Glädjebesked för Stina Nilsson

avFredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:

En positivt besked för Stina Nilsson.

Hon är med till Österrike i helgen och siktar in sig på att köra sprinten i VM.

– Rehabiliteringen av Stina bristning i baksida lår går bra. De kliniska tester vi har gjort har gett positiva svar om att skadan läker bra och därför är vår ambition att Stina åker sprinten på VM, säger landslagsläkaren Magnus Oscarsson i ett pressmeddelande.

Stina Nilsson skadade låret när hon fällde sig vid målgången i semifinalen i världscupen i Otepää. Hon avbröt tävlingen och fick akut behandling. Sedan dess har det varit oklart kring hennes medverkan i VM som startar den 19 februari i Seefeld, Österrike.

Nu kommer ett positivt besked. Hon åker med till Seefeld på fredag.

– Rehabiliteringen av Stina bristning i baksida lår går bra. Den senaste tidens skidåkning har inte gett några bakslag, men hon har fortsatt inte full belastning i sin träning, säger landslagsläkare Magnus Oscarsson i ett pressmeddelande.

Hon kommer att fortsätta köra sin rehabilitering på VM-orten med siktet inställt på VM-sprinten som avgörs torsdag den 21 februari.

– De kliniska tester vi har gjort har gett positiva svar om att skadan läker bra och därför är vår ambition att Stina åker sprinten på VM. Minsta lilla bakslag i rehabiliteringen kan dock äventyra en start och därför kan vi fortfarande inte säga något säkert, säger Oscarsson.

”Hoppas på det bästa”

Stina Nilsson är positiv, men tar inte ut något i förskott

– De senaste veckorna har verkligen varit tålamodsprövande för mig, men jag är otroligt tacksam och stolt över det arbete som jag tillsammans med det medicinska teamet lyckats åstadkomma. Nu är det bara att fortsätta ett steg i taget och hoppas på det bästa, säger Stina Nilsson.

Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM