Stämmer Kindberg för kapitalförluster

Krävs på pengar efter åtalet om bokföringsbrott

avPatrik Brenning

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Den 14 december valde Daniel Kindberg att avgå som ordförande för Östersunds SK efter åtalet om grovt bokföringsbrott.

Nu meddelar Kindbergs förre arbetsgivare Östersundshem att de stämmer sin tidigare vd.

Det var i början av december som Daniel Kindberg, 51, och två andra män – i media omnämnda som Peabmannen och Sollefteåbon – åtalades för grov ekonomisk brottslighet. Kindberg åtalades för grov trolöshet mot huvudman i två fall, medhjälp till grov trolöshet mot huvudman, grovt bokföringsbrott samt medhjälp till grovt bokföringsbrott i fyra fall.

Avgick som ordförande

Kort efter åtalet valde Daniel Kindberg att avgå som ordförande för Östersunds SK.

– Jag har funderat en längre tid hur jag ska göra men har nu kommit fram till att avgå som ordförande i ÖFK. Jag har pratat om detta med styrelsen under veckan och vill därmed ge föreningen och dess anställda arbetsro, säger Daniel Kindberg till klubbens hemsida.

”I enlighet med åtalspunkterna”

Nu meddelade Östersundshem att de stämmer sin tidigare vd. ”Styrelsen i Östersundshem har idag beslutat att stämma före detta vd, Daniel Kindberg samt övriga åtalade. Detta sker i enlighet med de åtalspunkter som kammarrätten nu framlagt”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Våra anspråk gäller både rena kapitalförluster, men också de kostnader som vi haft internt i samband med det utredningsarbete som nu lett fram till åtal, säger Östersundshem stf vd, Christer Sundin.

ARTIKELN HANDLAR OM