Puss, nu orkar du väl i fem mil?

SPORTBLADET

Sportbladet återförenade Brink med flickvännen

VAL DI FIEMME

Efter två dygn av sorg och mycket grubblande kunde Jörgen Brink, 28, äntligen le igen.

Flickvännen Marlene Nyström, 24, kom - tack vare Sportbladet - till Val di Fiemme.

En kram, några ömma ord och en kort kärleksfull promenad fick Jörgen Brink att glömma allt för en stund.

- Jag har en femmil att tänka på och det är skönt att få koppla bort stafetten ett tag, säger han.

Foto: Ny energi Jörgen Brink har fått ett uppiggande besök av sin flickvän Marlene Nyström, och nu laddar han för fullt inför lördagens femmil.

De har inte setts sedan den 8 februari och mycket har hänt sedan Jörgen Brink och Marlene Nyström tog farväl av varandra. Jörgen har tagit två bronsmedaljer och blivit både hjälte och syndabock under VM i Val di Fiemme.

- Jag har suttit som fastklistrad framför tv:n. Otroligt nervöst och stafetten var givetvis inte rolig. Jag led verkligen med Jörgen, säger Marlene Nyström.

Och fortsätter:

- Givetvis var jag spänd, men allt såg så fint ut. Sedan kom smällen" Usch, det var inte kul och jag blev ledsen för hans skull.

Lång tid att bearbeta

Samma kväll pratade de länge med varandra och Marlene försökte få sin otröstlige pojkvän på bättre tankar.

- Det underlättar givetvis att snacka med någon som står en riktigt, riktigt nära. Men jag tror inte man bearbetar en sådan här grej på ett enda telefonsamtal. Det tar mer tid än så, säger Jörgen Brink.

Händelsen i tisdags har satt djupa spår i själen hos den genomsympatiske 28-åringen från Delsbo i Hälsingland.

- Det handlade om två oväntade saker. Dels genomklappningen och dels reaktionen hemma i Sverige. Jag trodde att alla skulle såga mig, men det blev precis tvärtom. Jag har känt ett otroligt stöd och måste passa på att tacka alla, säger Jörgen Brink.

Sportbladet hjälpte Marlene Nyström att fixa resan från Umeå, och i går vid fyratiden anlände hon till Val di Fiemme. Kort efteråt fick hon träffa Jörgen.

- Att vara ifrån varandra en vecka är inga problem, men när det blir som nu, i närmare en månad, är det jobbigt, säger Jörgen.

Tränar en timma

I morgon är det tänkt att han ska stå på startlinjen igen när herrarnas femmil avgörs.

- Jag har fortfarande inte stått på skidor sedan stafetten. Kroppen och huvudet har behövt vila, men i morgon (läs: i dag) ska jag åka en timme. Sedan får man se, men det mesta tyder på att jag kommer till start, säger Jörgen Brink.

Och konstaterar med ett snett leende:

- Att första tävlingen efter stafetten är en femmil är kanske inte det jag mest av allt hade önskat, men nu är det som det är och loppet är ett sätt att gå vidare.

Han är en allroundåkare och kan hävda sig både i sprint och på den längsta distansen 50 kilometer.

- Jag brukar vara bra på att disponera krafterna och går aldrig in i väggen. Oj, det kanske inte var så bra sagt (skratt). Inte med den senaste historien. Men jag lägger upp loppet så att jag öppnar lugnt och känner efter vad kroppen klarar av, säger Jörgen Brink.

Måste äta mycket

Uppladdningen har redan börjar. Det gäller att äta massor för att palla med över två timmars skidåkning.

- Tyvärr är jag inte så matglad och allt ätande står mig upp i halsen. Men jag vet att jag måste fylla på depåerna för att ta mig runt, säger Jörgen Brink.

Han ser framåt och hoppas på ett bra resultat, men den där olyckliga tisdagen kommer att förfölja honom.

- Har sett videon och jag tog slut. Jag minns hur det svartnade för ögonen och mjölksyran sköljde över mig. Filmen spelas gång på gång upp i mitt medvetande, säger Jörgen Brink.

28-åringen vet inte när han kan byta kassett och verkligen glädjas över sin insats i skiathlon när han tog brons.

- Tyvärr, den medaljen har jag inte funderat över sedan stafetten. Synd, men det är sant. Allt har överskuggats av genomklappningen, säger Jörgen Brink.

När Sportbladet lämnar hotellet i utkanten av Cavalese får Jörgen Brink och hans Marlene äntligen tid att prata på tu man hand.

Och det handlar inte om skidåkning.

Inför femmilen - Thornéus tre favoriter

Aftonbladets Patrik Thornéus ger er tre favoriter till guldet på femmilen på lördag.

Svenska VM-guld på femmilen genom tiderna:

Patrik Thornéus

ARTIKELN HANDLAR OM