Det mest ofattbara kan inträffa i The Strange Open

SPORTBLADET

MUIRFIELD

"Oh dear", The British Open blev The Strange Open.

Trodde att det skulle bli

Tiger Woods "moving day" - aldrig anade jag att det skulle vara med ett ras n e d å t i resultatlistan. Ett historiskt ras.

Världsettans 81:a under tredje dagen av The Open är golfhistoria - resultatet, och Tigers bedrövliga spel i ovädret, var ofattbart.

Fullständigt ofattbart.

Kanske förbannar han domarna för att de inte avbröt spelet när övädret blåste ända in i kalsongerna, men i Skottland är blåst och regn en del av banan. Till skillnad från golf i Tigerns USA, där spelet hade avbrutits blixtsnabbt.

Vi visste att British Open skulle bli Tigerns största utmaning i jakten på en grand slam.

Sådan är golfen - här

Det är tuffare att vinna i Europa. Här är inte bara oväder en del av spelet, även sämre greener har påverkat världsettans spel. Det är mer kopp-rullar här än han har på en hel säsong på USA-touren.

Men sån är golfen. Här.

Det är mer uppenbart än någonsin att det här inte handlar om "bombar-golf" som på Augusta National (Masters) eller Bethpage Black (US Open).

I British Open lönar det sig inte att vara en slugger - här gäller gäller 20 procent handleder och 80 procent hjärna, i stället för muskler. Precision före kraft, inte minst om det regnar och blåser som i går.

The Honourable Company of Edingburgh Golfers på Muirfield GC är erkända som världens äldsta golfklubb, från 1744.

Många av medlemmarna var säkert med redan vid starten, de orkar knappt hålla i sina feta cigarrer.

Des Smyth, 49?

Vet av en insider att gamle Des somnade i bilen i tisdag kväll och fick så ont i ryggen att han inte ens kunde träna dagen efter.

Den luvan tog priset, Des

Nu skuggar han Ernie Els i jakten på sitt livs seger.

Men toppluvan i går var en förolämpning mot toppluvor.

Colin Montgomerie gick från 64 till 84. Det, Des Smythe och Tigers kollaps gör det till ett Strange Open, a very Strange Open...

Utanför presstältet finns en liten hytt för "vänster bagage".

Fundera lite det.

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf