Sjukdomen stoppar jättetalangen från VM

SPORTBLADET

Pettersson missar VM på grund av reumatismen

Erik Pettersson tvingas tackat nej till VM.

Jättetalangen berättar nu om reumatisen som stoppar honom.

– Jag har haft svårt att ens röra handleden, säger SAIK-stjärnan till Bandypuls.

LISTA: Sveriges 10 största bandytalanger

Erik Pettersson var uttagen i Sveriges VM-trupp som skulle resta till Charborvsk. Men under torsdagen lämnade 19-åringen återbud.

Pettersson blev sjuk efter SM-finalen, men det är inte anledningen till att han tvingas tacka nej.

 – Jag har reumatism och nu har sjukdomen blivit värre. Jag har haft svårt att ens röra handleden och det är ingen idé att åka i väg när jag inte kan göra mitt bästa, säger Sandvikens stjärna till Bandypuls och fortsätter:

– Självklart är det jättetråkigt eftersom det är en turnering där alla de bästa är med. Samtidigt känns det skönt att ha tagit beslutet. Det hade ändå inte varit roligt att ha åkt dit och sedan inte kunnat prestera sitt bästa.

”Något man tänker på”

Pettersson har haft problem med sjukdomen i två år och reumatismen tilltog efter SM-finalen. Sjukdomen är ärftlig och både hans pappa och farfar har haft samma problem. 

Stjärnan, som skulle ha gjort sitt andra VM, hoppas dock inte att det ska påverka hans fortsätta karriär.

– Det är klart att det är något man tänker på, särskilt som det känts på senaste tiden. Spelar man på elitnivå måste man så klart kunna röra sig ordentligt. Jag tog en del prover häromdagen så att man kan konstatera exakt hur allt ligger till.  Sedan får man se om det är något ytterligare som kan göras. Förhoppningsvis håller medicinerna sjukdomen i schack, säger han.

Västerås Jonas Nilsson ersätter Pettersson i VM-truppen.

LISTA: Sveriges 10 största bandytalanger

ARTIKELN HANDLAR OM