”Det enda jag ångrar är att han lämnade”

1 av 4
SPORTBLADET

Cesc Fàbregas låg bakom det mesta i succécomebacken.

Men Arsène Wenger ångrar inte att han låtit sin gamle adept återvända till Premier League i Chelsea-blått.

– Det enda jag ångrar är att han lämnade oss i förstaskedet, säger Arsenal-managern.

Det tog 21 minuter i premiären mot Burnley för Cesc Fàbregas, 27, att visa att hans passningsfot fort-farande håller yppersta Premier League-klass.

Efter att ha tvingat sig bort från Arsenal och gjort tre säsonger i sin barndomsklubb Barcelona var Cesc Fàbregas förra helgen tillbaka i engelsk fotboll – i en Chelsea-tröja.

Fixade segern

Det blev till slut dubbla assist för Fàbregas i 3–1- segern mot Burnley – och hemma framför teven borde Arsenal-tränaren Arsène Wenger, som gav spanjoren chansen i Premier League redan som 17-åring, ha suttit och grämt sig.

– Jag ångrar ingenting kring att Fàbregas skrev på för Chelsea. Jag ångrar bara att han lämnade oss i första-skedet, sa Wenger på en presskonferens i torsdags.

Men nog tog det emot att se honom i blått, medger Arsenal-managern.

– Det var märkligt att se Cesc i en Chelsea-tröja. Men vi måste acceptera att spelare flyttar. Det var svårt för mig att se honom lämna oss men vi måste acceptera att han gjorde det.

”En maestro”

När fransmannen inte ville plocka tillbaka Fàbregas i somras nöp Chelsea-managern José Mourinho på uppstuds. Något portugisen var märkbart nöjd efter sin nye spelfördelares succé i debuten.

– Han var verkligen en ”maestro” på planen. Han dikterade matchens fart, intensitet och tempo, sa Mourinho efter 3–1-segern mot Burnley.

I premiären fick José Mourinho se nye stjärn- anfallaren Diego Costa göra ett mål, samtidigt som Cesc Fàbregas styrde allt på mittfältet – och bidrog med två assist.

Och inför hemmamatchen mot Leicester i eftermiddag, med en dryg vecka kvar innan transferfönstret slår igen, sitter Chelsea-managern lugn i båten.

– För oss säger inte transferklockan ”tick, tack”, sa José Mourinho leende på gårdagens presskonferens.