Hansdotter jagar pallplats i Åre

SPORTBLADET

Mikaela Shiffrin överlägsen i första åket

Foto: Frida Hansdotter.

ÅRE. Frida Hansdotter och Mikaela Shiffrin slåss om slalomcupen.

Nu kan amerikanskan avgöra redan i Åre efter ett superåk i första.

– Jag måste köra järnet och klättra placeringar, annars har jag ingen chans, säger Hansdotter efter första åket.

Frida Hansdotter har haft ledningen i slalomcupen hela säsongen. Men i senaste tävlingen i Maribor tog Mikaela Shiffrin över den.

Nu kan amerikanskan avgöra kampen i näst sista tävlingen i Åre. 20-åringen stod för ett jätteåk och leder 89 hundradelar före tvåan.

Hansdotter är 1.33 efter på en sjundeplats.

– Det var okej. Jag hade ett parti på mitten där jag hade svårt att få skidorna svårt att gå. Jag förstod att det inte var ett toppenåk. Sedan har Shiffrin gjort ett magiskt åk så henne blir svår att slå. Men jag har andraplatsen absolut inom räckhåll, säger svenskan.

”Allt stämde”

Om Shiffrin vinner får Hansdotter inte vara sämre än åtta. Då är kampen om slalomcupen avgjord.

– Det ska jag inte vara, hoppas jag inte. Jag måste köra järnet och klättra placeringar, annars har jag ingen chans, säger hon.

Hansdotter har bara 44 hundradelar upp till pallen, men alla placeringar Hansdotter kan ta in är viktiga när bara en världscuptävling återstår.

Att hota Shiffrin om segern blir dock svårt.

– Det kändes riktigt bra. Allt stämde. Jag var lite nervös på start, men det var en bra nervositet. Jag kände att någon jagade mig hela vägen ner så jag försökte bara vara snabbare och det är ofta ett bra tecken, säger amerikanskan och fortsätter:

– Jag försöker åka som det är mitt sista åk, med hjärta och ge allt.

Maria Pietilä Holmner ligger på 14:e plats efter det första åket och Anna Swenn-Larsson på en 15:e. Även Nathalie Eklund och Emelie Wikström är vidare till andra åket.

ARTIKELN HANDLAR OM