Alpina VM 2015

”Jag är ingen favorit – och det är skönt”

Av: 

Malin Wahlberg

SPORTBLADET

Lindell Vikarby åker utan press

Har haft en tung säsong.
Har haft en tung säsong.

Jessica Lindell Vikarby gör sitt sjunde VM.

Nu njuter hon av att gå in i mästerskapet utan press.

– Ingen tror på mig, säger 31-åringen.

Jessica Lindell Vikarby hade en succésäsong i fjol och slutade tvåa i storslalomcupen. I år har hon hämmats av en ryggskada och det är först den här veckan som svenskan kunnat träna för fullt igen.

– Nu har jag gjort det jag kan. Jag har fått trycka på i några dagar. Jag har blivit väldigt trött i ryggen, men det håller sig i alla fall, säger hon.

Många har problem med den aggressiva snön i USA, men inte Lindell Vikarby. I början av förra säsongen tog 31-åringen första världscupsegern på fyra år här i Beaver Creek.

”Bara att bomba på”

– Det är en trygghet, jag trivs här och jag gillar snön. Backen är inget speciellt och det är skönt att veta att det bara är att bomba på, säger hon.

Lindell Vikarby gjorde sitt första VM 2003. Nu gör hon sitt sjunde.

– När det är motigt då är det tufft, det har mest varit ”överlev den här veckan”. Det kan vara sista gången, så det gäller att vara här och nu, säger Lindell Vikarby som fått stå i skuggan av Sara Hector den här säsongen.

– Det är jätteroligt att Sara har favoritskapet, för min egen del är det en annan sits. Jag startar topp sju, men det är ingen som tror på mig. Mina tränare och jag själv vet vad jag går för, men på pappret är jag ingen favorit och det är lite skönt att få komma underifrån, säger hon.

Svenska chanserna i damernas storslalom

■ Sara Hector, 22

Bästa placering i storslalom den här säsongen: 1:a i Kühtai.

Det har gått en och en halv månad sedan senaste storslalomtävlingen. Då vann Sara Hector. Finns formen kvar? I så fall blir hon livsfarlig. Hector säger dock att hon inte riktigt trivs med snön i USA och en VM- medalj är mycket begärt av 22- åringen som fick sitt stora genombrott så sent som för två månader sedan.

■ Jessica Lindell Vikarby, 31

Bästa placering i storslalom den här säsongen: 7:a i Åre.

Har fått säsongen förstörd av ryggproblem, men känner sig nu bättre än på länge. Lindell Vikarby vann här i Beaver Creek i fjol, trivs på snön och får slå ur underläge. Har kapacitet att slåss om medalj om hon får till det.

■ Maria Pietilä Holmner, 28

Bästa placering i storslalom den här säsongen: 8:a i Sölden.

Stod på pallen en gång förra säsongen och var trea i storslalom­cupen, men i år har Pietilä Holmners storslalomform inte varit lika hög. Räkna inte med medalj. ”PH”:s chans är i slalomen.

■ Frida Handsdotter, 29

Bästa placering i storslalom den här säsongen: 16:e i Sölden.

Hansdotter har inga större ambitioner i storslalom och har legat runt 20:e plats hela säsongen. Se det som en uppvärmning inför lördagens slalom.

ANNONS

Säkra spikar, givna helgarderingar och sjuka skrällar. Fixar du 13 rätt på Stryktipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Alpina VM 2015

Jessica Lindell Vikarby

Sara Hector

Alpint