Biljetthysteri kring UFC-galan i Globen

SPORTBLADET

Biljetterna släpps klockan 10.00 på fredagen

Foto: LINA SIKSJÖ.
SVENSKHOPPEN. Ilir Latifi (lätt tungvikt) och Niklas Bäckström (fjädervikt) är två av stjärnorna som fansen vill se.

I dag släpps biljetterna till UFC i Globen den 4 oktober.

Men redan vid middagstid i går hade det sålts över 2000 stycken.

– Det är över förväntan. Jag har svårt att se att det inte blir utsålt, säger Garry Cook, UFC:s vicepresident.

Sportbladet fick en lång intervju med Garry Cook i samband med gårdagens presskonferens i Globen. När vi slog oss ned i varsin fåtölj plingade det till i hans dator. Garry sken upp.

– Har du sett? Vi har redan sålt 2000 biljetter och de släpps inte till allmänheten förrän i morgon. Väldigt, väldigt bra.

Vad har du för förväntningar gällande biljettförsäljningen?

– Jag var aningen konservativ eftersom det här var vår första gala utan Alexander Gustafsson, han var ju tilltänkt senast. Men jag vet att svenska fans älskar MMA, säger Cook.

Han ger ett exempel som stärker den teorin. När en skadad "The Mauler" hoppade av Globengalan i fjol var galan nästan slutsåld. Men av 14 506 åskådare var det bara 21 som hörde av sig till UFC och ville ha pengarna tillbaka.

– Då insåg jag att det inte bara handlar om matchkortet, om Gustafsson, utan om varumärket UFC, säger Cook.

Galan direktsänds på svensk tv

Under onsdagen blev det klart att TV12 och C More Extreme kommer att direktsända galan, med svenska respektive engelska kommentatorer. Sändningen kommer att finnas tillgänglig även på nätet via TV4 Play Premium och C Sports.

– Vi är väldigt glada att kunna sända live i TV12 när UFC kommer till Stockholm igen. Vi vet att galorna är populära och genom att sända i en så stor kanal som TV12 får fler chansen att följa UFC, säger Fredrik Olofson, sportchef TV4-Gruppen, i ett pressmeddelande.

ARTIKELN HANDLAR OM

MMA