Klart: Superfemman förlänger med Falun

SPORTBLADET

Alexander Galante Carlström, Johan Rehn, Thomas Holmgren, Jonas Adriansson, Emil Johansson och Rasmus Enström.

Dessa sex tunga namn inom innebandyn har alla förlängt kontrakten med IBF Falun.

– Det är klart att man varit lite orolig under säsongsinledningen vart det skall ta vägen, när vi suttit med en bunt landslagsspelare med utgående kontrakt, skriver Patrik Bäck i ett pressmeddelande.

Under en presskonferens i förmiddags meddelade IBF Falun att de förlängt kontraktet med hela förstafemman inklusive målvakten under de kommande åren. Detta meddelar Dalarnas Tidningar. Ett glädjebesked för de två senaste årens svenska mästare.

”Vill vara med och bidra till ytterligare framgångar”

Enström, Galante Carlström och Rehn har alla tre förlängt sina kontrakt till 2018 och Holmgren, Adriansson och Johansson har i sin tur förlängt till 2017.

– Det är klart att man varit lite orolig under säsongsinledningen vart det skall ta vägen, när vi suttit med en bunt landslagsspelare med utgående kontrakt. Men nu när vi är klara med dessa killar känner jag istället ett skönt lugn. Och har fått bevis på att de tror på klubben och vill vara med och bidra till ytterligare framgångar, säger sportchefen Patrik Bäck.

Fem av spelarna var med i den truppen som säkrade VM-guldet på hemmaplan förra året, bara Holmström saknades, och Falun blir fortsatt en klubb att räkna med när fler titlar ska spelas hem. Och då har de ett giftigt vapen i form av Alexander Galante Carlström.

– Behöver ingen närmare presentation. Sveriges bästa målskytt och innebandyns affischnamn nummer ett. Han har och kommer att skjuta IBF Falun till fler titlar framöver.

Läs mer: : 25 bästa spelarna i SSL

ARTIKELN HANDLAR OM

IBF Falun

Innebandy