Sveriges hopp i Svenska rallyt

avAnna Andersson

Publicerad:

Pontus Tidemand klar för rallyt i Värmland

Foto: Micke Fransson/TT
Pontus Tidemand.

Svenska rallyfantaster får njuta av en svensk toppförare.

Pontus Tidemand kör Svenska rallyt.

- Det blir med all sannolikhet ett spännande år, säger han.

Förra året slutade han åtta i en WRC-bil, i år ska han däremot köra en Ford Fiesta i WRC 2-klassen.

– Vi har WRC 2-mästerskapet som mål den här säsongen och det är viktigt att vara med från början och få med sig ett resultat även från hemmatävlingen, säger Pontus i ett pressmeddelande.

– Erfarenhetsmässigt bör chanserna vara rätt goda eftersom det här är den VM-tävling jag har kört flest gånger, men jag vet att motståndet kommer bli stenhårt.

Mål - WRC

Svensken satsar på att köra så många VM-deltävlingar i  WRC 2 som möjligt under året, målet är att bygga upp en stabil grund för att framöver få chansen att köra WRC.

-  Det blir med all sannolikhet ett spännande år och jag är glad att få börja säsongen i Sverige eftersom det är höjdpunkten på rallyåret. Förra året fick jag köra R5:an på grus och asfalt så det ska bli riktigt kul att se vad en likvärdig bil kan göra på vinterväglag. Vi går självklart för topplacering i Rally Sweden men jag känner ingen press att jag måste prestera bara för att det är hemmaplan. Snarare tvärtom - jag känner stödet från publiken och det peppar mig till att ge det där lilla extra!

Tävlingen avgörs mellan den 12 och 15 februari.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally