KLART: 'The Mauler' går match på Tele2

Det blir en UFC-gala på Tele2 Arena i Stockholm den 24 januari nästa år.

Alexander Gustafsson går huvudmatchen och eventet blir organisationens näst största någonsin.

– Det kommer att bli episkt, säger ”The Mauler”.

I början av oktober var UFC i Sverige för tredje året i rad. Det blev en dyster kväll med svenska ögon sett då fyra av sex hemmahopp förlorade – tre blev knockade redan i den första ronden.

Men nu kan det bli en snabb blågul revansch.

”Kan knappt bärga mig”

UFC tillkännagav i dag på sin hemsida att Alexander Gustafsson, 27, möter amerikanen Anthony ”Rumble” Johnson, 30, på Tele2 Arena den 24 januari. Vinnaren kommer att få en titelfajt i lätt tungvikt.

Med plats för över 30 000 åskådare blir galan UFC:s näst största någonsin, endast slagen av UFC 129 i Montreal för tre år sedan som sågs av över 55 000. Alltså större än något som hållits i USA.

– Jag vill att över 30 000 fans kommer och ser mig vinna. Efter det tänker jag vinna titeln. Min resa tillbaka till toppen börjar nu, säger Gustafsson i ett uttalande.

Första sedan Manuwa

Knockoutartisten Anthony Johnson, som har vunnit 18 av karriärens 22 matcher samt sina åtta senaste, har inga problem med att matchen går på svensk mark.

– Jag räds inte att fajtas framför Alexanders fans. Jag tänker leta efter en knockout som jag gör i alla mina matcher. Jag kan knappt bärga mig, säger han i ett uttalande.

Matchen blir ”The Maulers” första sedan han knockade britten Jimi Manuwa i London i mars.

Den näst största matchen på galan blir också stjärnfylld. Då tar legendaren Dan Henderson, 44, steget tillbaka till mellanvikt för att möta Gegard Mousasi, 29, rankad åtta i världen. Mousasi gick huvudmatchen på galan i Globen 2013 när Ilir Latifi hoppade in i stället för Gustafsson med kort varsel.

Biljetterna till UFC-galan på Tele2 Arena släpps den 28 november.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN