Oj, vilken rysare det blir i finalen

avAnna Andersson

Annas motorlista i Sportbladet

Sportbladets Anna Andersson.

1 Kevin Harvick

Han leder NASCAR inför morgondagens final, men ytterligare tre förare har exakt lika många poäng som vad han har (5 000). Denny Hamlin, Joey Logano och Ryan Newman har alla lika goda chanser att vinna loppet på Homestead-Miami Speedway och titeln i Sprintcar 2014. 43 bilar finns med i startfältet, 267 varv återstår av säsongen.

2 Nico Rosberg

Tysken slog tillbaka i säsongens näst sista F1-lopp och är nu 17 poäng bakom Lewis Hamilton. VM-kampen avgörs i Abu Dhabi om en vecka, då delas dubbla poäng ut och om Rosberg vinner loppet vinner Hamilton titeln, om han slutar tvåa. Så räkna med en spännande final.

3 Felix Rosenqvist

Är talangen på väg mot ett genombrott?

Han tog pole position inför inofficiella VM för F3 som avgörs i Macau. I morse avgjordes nästa kval och i morgon körs den prestigefyllda tävlingen. Stadsbanan är 6,2 km lång, den kantas av murar och ett litet misstag kan förstöra en hel säsong.

4 Mikko Hirvonen

Efter 13 år i WRC tackar finländaren för sig och rally-VM förlorar en stor profil. 34-åringen avslutar elitkarriären när Storbritanniens VM-rally tar slut i morgon.

5 Alex Marquez

Brorsan heter Marc och dominerar motoGP, men nu är Alex också på väg uppåt. Han vann VM i moto3 i år, kör moto2 nästa år och vill snart bilda team med brorsan i motoGP.

6 Thomas Berglund

Efter ett års uppehåll satsar mc-föraren mot Dakarrallyt 2015. Han ska köra den klassen där service endast är tillåtet av föraren själv. Annie Seel kör bilklassen nästa år.

7 Höljes

Det blir VM i rallycross i Värmland även 2015, 3-5 juli. I den nya kalendern finns däremot inte Finland med, men det blir en deltävling på F1-banan utanför Barcelona i Spanien. Totalt är det 12 deltävlingar, premiär i Portugal i april och säsongsavslutning i Argentina i november.

8 Caterham

Internetaktionen där stallet säljer allt från förarhandskar till en plats för sitt namn på bilen har gett de pengar som konkursförvaltaren hade hoppats på och stallet kör säsongsfinalen för att locka en köpare.

9 STCC

Kalendern är inte klar, men det lär inte bli någon tävling på Mantorp Park. Än så länge är bara tävlingen i Anderstorp spikad, men det sägs att Solvalla och Göteborg också är klara.

10 Leon Haslam

Superbikeföraren var VM-sjua i år och byter från Team Red Devils Roma till Aprilia RSV4 RR.

MOTORSTOPP

Marcus Ericsson

Han har brutit alla kontrakt med Caterham och kör inte säsongsfinalen i Abu Dhabi. Däremot har han chansen att testa för Sauber när F1 genomför säsongens sista tester direkt efter finalhelgen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport