Poker

”Män borde inte få delta”

Av: 

Minimedia

Jonas Blomquist

SPORTBLADET

Rasar efter männens fräcka kupp i ”Ladies event”

Foto: Pokerlistings.se

Flera män trotsade hederskoden och spelade ”Ladies Event” under EPT Deauville.

Nu riktar många profiler i branschen hård kritik mot agerandet.

– Jag tycker det är fel att låta män delta i dessa turneringar, säger Lina Olofsson, ordförande på Svenska Pokerförbundet.

Lina Olofsson

Foto: MiniMedia

”Ladies Event” är sidoturneringar vid stora pokervent där kvinnor får chansen att utmana varandra. En oskriven lag är att män inte får delta, men i Frankrike är det ändå möjligt på grund av diskrimineringslagar. Flera spelare, många med mer erfarenhet än kvinnorna som deltog, kuppade därför in sig i ”Ladies Event” vid EPT Deuville i veckan.

Efter en dags spel stod också en man som vinnare av hela turneringen. Derkx Olivier från Frankrike kunde inkassera över 40 000 kronor för sin vinst – trots att han egentligen inte fick delta i eventet. Även nummer tre, Luca Dal Cerro från Italien, var man.

”Kan skrämma många”

Situationen har fått flera pokerprofiler att ryta till.

– Jag tycker det är bra att de har turneringar för bara tjejer som en mjukstart för att våga spela live. Pokerklimatet är rätt hårt och jag tror det kan skrämma många. Det är fel att låta män delta i dessa turneringar men jag förstår om rådande lagstiftning säger att de inte får förbjuda det här. Sen ställer jag mig frågan varför man som man vill och har mage att sätta sig och spela, säger Lina Olofsson, ordförande på Svenska Pokerförbundet.

”Era idioter”

Även Lee Davy, spelare och skribent på pokerupdate.com, är av samma åsikt. Han menar att de män som deltar förstör pokerns framtid.

”Vi behöver fler kvinnor som spelar poker samtidigt som arrangörerna vet om att det här pågår. Varför vill dessa skojare förstöra? Det enda de gör är att framställa sig själva som fullständiga nybörjare”, skriver han och fortsätter:

”Kvinnorna kommer lämna pokern och inte komma tillbaka. Pokern förlorar och du förlorar, era idioter”.

”Borde betala mer”

Även en anställd på kasinot i den franska staden är kritisk till beteendet. Han menar att om män ska få delta, borde de betala mer pengar.

– Männen borde betala mer för ett inköp, särskilt då de anser att de spelar bättre än kvinnorna. I grund och botten gör de inte det, varför skulle de? säger han till Pokerlistings.se och tillägger:

– Annars kan de klä ut sig som kvinnor.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Poker

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker