Basket

NBA-svensken döms till skyddstillsyn

Av: 

Malin Wahlberg

SPORTBLADET

Ska även genomgå behandling för alkoholproblem

I går erkände NBA-svensken Jeffery Taylor att han misshandlat sin flickvän.

Nu döms landsstjärnan till 18 månaders skyddstillsyn.

– Han är fortfarande borta från laget, säger klubbens manager Rich Cho.

Charlotte Hornets Jeffery Taylor greps den 25 oktober av polis på ett hotell i Michigan efter att det uppstått tumult mellan NBA-svensken och hans flickvän.

Taylor åtalades för tre förseelser: misshandel av sin flickvän, skadegörelse av hotellets egendom och misshandel av en anställd.

I går erkände landslagsstjärnan sig skyldig till de två första punkterna. Taylor sa i rätten att han knuffat sin flickvän in i en vägg på hotellrummet, vilket orsakat skador på väggen.

Slipper fängelse

Nu har domen kommit. Taylor slipper fängelse och döms till 18 månaders skyddstillsyn. Han måste gå ett 26 veckors program för personer som har dömts för misshandel. Han ska dessutom genomgå ett program för alkoholproblem, vilket innebär han måste testa sig själv flera gånger om dagen enligt WILX.com.

Charlotte stängde av Taylor när misstankarna kom fram. Den kvarstår tills vidare och 25-åringen får fortfarande inte delta i lagets aktiviteter.

– Han är fortfarande borta från laget. Hornets följer NBA och ligan utreder fortfarande, säger Charlottes general manager Rich Cho enligt AP.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Basket