Kinsey sist i Shanghais Diamond League

Foto: Junge, Heiko / TT NYHETSBYR≈N

avTT

SPORTBLADET

En höjd fixade Erika Kinsey.
Sedan tog det stopp på de glatta banorna i Shanghai.
– Det var svårhoppat i dag, säger hon till C More.

Nyligen klarade höjdhopperskan Erika Kinsey kvalgränsen till EM i Berlin i augusti med ett hopp på 1,93 på en tävling i USA, tre centimeter över kvalgränsen. Men när svenskan, som har 1,97 som personbästa, skulle mäta sig med eliten i Diamond League-tävlingen i kinesiska Shanghai, så var hon inte i närheten av de höjderna.
– Jag är inte så beskviken. Det var svårhoppat i dag, det var så halt så jag vågade nästan inte sätta i foten, så jag fick springa ansatsen helt annorlunda för att vara mer bestämd och sätta i. Men då går det för fort och då tappar jag min rytm och teknik. Det känns tråkigt att åka hela vägen hit men det är en erfarenhet helt enkelt, säger hon till C More.
Hon rev ut sig redan på den andra höjden 1,85 och slutade därmed sist i det tio kvinnor starka startfältet. Kinsey klarade ingångshöjden 1,80 i sitt andra försök med ordentlig marginal. Sedan tog det alltså stopp för den 30-åriga svenskan på de hala banorna.
– Det är bara att släppa den här tävlingen. Förra tävlingen hade jag jättebra känsla och hoppade som jag ville göra, så jag tar med den känslan och sedan ska det inte vara så svårt helt enkelt, säger Erika Kinsey.
Toppformen är det en bit kvar till, men hon hetsar inte:
– Det är i augusti jag ska vara i form.
Hon var också enda svenska deltagare i Shanghai. Tanken var att hon skulle ha fått sällskap av Sofie Skoog i höjdtävlingen, men hon kunde inte komma till start på grund av magsjuka, uppger Radiosporten.
Vann tävlingen gjorde Marija Lasitskene, Ryssland, på nytt årsbästa, 1,97.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM