Kastade öl på Rickardsson: ”Sjukt”

SPORTBLADET

Kaosartade scener i samband med världscuptävlingen i Holmenkollen.

Svenske längdstjärnan Daniel Rickardsson fick öl kastad på sig under loppet – och Johannes Hösflot Kläbo menar att han ramlade på en kapsyl.

– Det var kaos, säger Rickardsson till Dagbladet.

Det utspelade sig kaosartade scener i samband med lördagens världscuptävlingar i norska Holmenkollen.

Trängsel och bråk bröt ut vid två tunnelbanestationer när folk, många kraftigt berusade, lämnade skidstadion och flera blev skadade under tumultet, där sju personer fick ström genom kroppen.

– Flera av de skadade är väktare som försökte dra upp folk från spåret, sa Tor Jøkling, vakthavande befäl vid Oslopolisen.

”Sjuka förhållanden”

Även under loppet, herrarnas femmil, utspelade sig tumultartade scener.

Daniel Rickardsson, som blev bäste svensk med en elfte plats, berättar att han fick öl kastad på sig under tävlingen.

– Det är sjuka förhållanden. De norska åskådarna står och kastar öl på dig. Det var lite speciellt. ”Wow”, tänkte jag. Det var helt kaos, säger Rickardsson till norska Dagbladet.

Rickardsson upplevde dock inte obehag i samband med ölkastningen.

– Nej, jag tänkte inte att det var obehagligt där och då. Det här är en fest, sådana händelser sker när det är så mycket folk, säger han.

Samtidigt blev femmilen en mardröm för Johannes Hösflot Kläbo. Den norske storstjärnan hade ledningen inledningsvis, men gjorde en märklig vurpa efter 12 kilometer och slutade på 40:e plats.

”Ser himla dumt ut”

Anledningen till fallet?

En ölkapsyl, enligt Kläbo själv.

– Jag måste ha kört på något, förmodligen en kapsyl för det var en stor reva på skidan. Det högg till rejält och tog tvärstopp. Jag gjorde en ”faceplant” och gjorde ett fint magplask. Det är sånt som händer, men det ser så himla dumt ut, säger 21-åringen till NRK.

1 av 3 | Foto: Bendiksby, Terje / TT NYHETSBYR≈N
Kalender: Världscupen i längdskidor 00:12