”Det är dags att komma hem”

avPatrik Syk

Publicerad:

Efter bragdfajten – nu flyttar ”The Mauler” hem

Foto: JIMMY WIXTRÖM
”Kostar för mycket” Alexander Gustafsson behöver inte längre bo i USA för att träna med mot de bästa.

Alexander Gustafsson är boxaren som drog till San Diego för att lära sig brottas. För knappt två veckor sedan brottade han ner världens bästa. Nu flyttar han igen.

– Det är dags att komma hem, säger han.

Foto: JIMMY WIXTRÖM

Förlusten mot Phil Davis 2010 blev ett brutalt uppvaknande för Alexander ”The Mauler” Gustafsson. Hans brottning kunde inte mäta sig med de bästa och han beslutade sig för att ansluta till David gym Alliance i San Diego. Tre år senare blev han den förste någonsin att brotta ner mästaren Jon Jones i en match han senare förlorade via domslut. Och precis som efter förra förlusten är det dags att röra på sig.

– Det är dags att komma hem. Nu är jag i det stadiet av min karriär att ska jag tävla tre-fyra gånger om året så kan jag inte hålla på och åka iväg hela tiden. Det kostar för mycket och det tar för mycket tid från min familj. Det är helt enkelt inte värt det.

Det är lika bra att vänja sig vid att ha hela träningslägren här hemma i Sverige och skapa den rutinen här. Nu är jag i en position att jag kan flyga in den kvalitétsparring jag själv vill ha, det var jag inte innan. Det kommer utveckla mig ännu mer.

”Kan flyga in den kvalitétsparring jag själv vill ha”

I tre års tid har Gustafsson förlagt sina mest intensiva träningsveckor, de strax före match, på Alliance i San Diego. Under den tiden har han brottats mot några av de bästa i världen, men också med en allt mer påtaglig hemlängtan.

– Det har varit jobbigt, det har det. Hård träning varje dag och sedan vara borta från sina nära och kära tar ut sin rätt. Men samtidigt har det gett mig fokus, jag kan liksom inte skärma av det.

Kan ställas mot nära vännen

Men det finns ytterligare en anledning att ”Alex” nu väljer bort Alliance i San Diego. Hans tidigare baneman och numera nära vän Phil Davis.

– Vi tränar inte med varandra så mycket längre. Vi tillhör båda två toppen och det är väl ingen svår gissning att vi kommer mötas igen snart. Det är ju inte någon drömmotståndare eftersom vi är vänner men beslutar UFC att vi ska mötas så gör vi det, därför känns det bättre att inte träna ihop just nu.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

MMA