Dennis, 22, får möta proffsen på Bahamas

Av: Erik Pettersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Dennis Brunsberg, 22, lyckades bäst i Aftonbladets exklusiva julturnering i samarbete med PokerStars.

Förstapriset: en resa för två och en plats i en av världens mest eftertraktade pokerturneringar, PokerStars Caribbean Adventure (PCA) på Bahamas – ett paket värt över 100 000 kronor.

– Det ska bli helt fantastiskt, säger vinnaren.

Den 27 december anordnade Aftonbladet, i samarbete med PokerStars, julturneringen som skulle skicka en spelare till Paradise Island på Bahamas och det världsberömda lyxresortet Atlantis för att spela PokerStars Caribbean Adventure (PCA).

22-årige Dennis Brunsberg från Visby blev den lycklige vinnaren av paketet värt över 100 000 kronor och Aftonbladets ”eget proffs” på plats.

”Drömmer om att få spela där”

– Jag tror inte jag har fattat det än, det gör man nog när man sitter där och spelar. Det ska bli helt fantastiskt! Det är den turneringen man verkligen drömmer om att få spela, säger Dennis Brunsberg.

Hur länge har du spelat poker?

– Jag började när jag var 18 år, då ”reggade” jag och mina kompisar oss hos PokerStars och spelade mycket gratisturneringar och så. Sen dess har jag spelat lite till och från. I vissa perioder har jag spelat väldigt mycket poker, ibland ingenting alls.

– Jag har ett fast jobb nu, så poker är mest en hobby för mig. Men skulle det gå bra på Bahamas så vet man inte...

”En ganska galen månad”

Nu ska du få möta världseliten i paradiset, hur ser du på det?

– Jag vet inte, det känns overkligt. Men det ska bli kul att träffa dem, det är en dröm bara det.

Har du någon idol bland pokerstjärnorna?

– Det skulle vara Daniel Negreanu.

Vad är målet med turneringen och den här resan?

– Jag tänker att det bara ska bli jäkligt roligt. Om jag åker ut första dagen så har jag åtta dagars semester i Bahamas...

Har du vunnit något stort tidigare?

– Njae, jag har vunnit en turnering på PokerStars tidigare, där var förstapriset runt 2 600 dollar. Men jag måste säga att hela december månad av ganska galen för mig, det gick riktigt bra pokermässigt. Och till råga på allt nu den här vinsten med resa till Bahamas i potten.

På plats på Bahamas kommer Dennis Brunsberg att rapportera hem till Sverige hur det går för honom i turneringen, hur han trivs på ön och hur han spenderar dagarna i paradiset på Sportbladet Poker. Turneringen startar 6 januari.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN