Federer bekräftar samarbete med Edberg

SPORTBLADET

”Han var min barndomsidol”

Foto: Roger Federer

Stefan Edberg, 47, ska hjälpa Roger Federer mot toppen.

Den 17-faldige Grand Slam-vinnaren har bekräftat att det blir ett samarbete.

”Stefan var min barndomsidol och jag ser verkligen fram emot att spendera tid med honom och lära mig av honom”, skriver Federer på Facebook.

Foto: Stefan Edberg

Roger Federer, 32, är historisk med 17 Grand Slam-titlar, men schweizaren har rasat ner till en sjätteplats på rankningen. Efter årets säsong bröt han samarbetet med tränaren Paul Annacone.

Flera stycken coacher har velat samarbete med Federer - men schweizaren har sagt nej till alla. Istället valde 32-åringen att söka upp Stefan Edberg, 47, uppger SvD.

Nu har Federer bekräftat på sin officiella Facebook-sida att han och Edberg kommer att arbeta tillsammans i minst tio veckor från och med Australian Open, Melbourne.

”Under minst tio veckor”

”Jag är glad att kunna meddela att från och med Melbourne så kommer Stefan Edberg ingå i mitt tränarteam tillsammans med Severin Lüthi. Severin, som har varit en del av mitt team i sju år, kommer att vara med mig under flest veckor och Stefan har gått med på att arbeta med oss under minst tio veckor med start i Australian Open. Stefan var min barndomsidol och jag ser verkligen fram emot att spendera tid med honom och lära mig av honom”, skriver Federer på Facebook.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis